FILTER BY SUBTOPIC

Showing 101–120 of 748

Q101.What is the full length of badminton court?

Medium
A 13.4m
B 14.3m
C 12.3m
D 13.2m
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q102.What is the height of Nanga Parbat?

Medium
A 8612m
B 8126m
C 8216m
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q103.What is the circumference of Earth?

Medium
A 30,000 km
B 40.000 km
C 50.000 km.
D 20.000 km
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q104.The draft of the 1956 constitution was passed by the constituent assembly on:

Medium
A 29 March 1956
B 29 Feb 1956
C 29 Jan 1956
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q105.If sum of two numbers is 30 and their difference is 8, what is their product?

Medium
A 200
B 201
C 209
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q106.If 4=8, 5=15, 6=24 then 7 = ?

Medium
A 30
B 35
C 40
D 45
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q107.5 means

Medium
A 2x5
B 2+5
C 2x2x2x2x2
D 2+5
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q108.√6 x √6 = ?

Medium
A 6√6
B 6
C 6*6
D 6^
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q109.(4x3+5x6)/(18 x 2-22) = ?

Medium
A 96/7
B 7/4
C 3
D 7/60
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q110.By converting 142.5% into decimal answer will be

Medium
A 1.425
B 0.1425
C 142.5
D 14.25
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q111.Find the sum of two consecutive even numbers their difference of whose square is 84?

Medium
A 42
B 44
C 46
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q112.Muhammad Khan Junejo PM of Pakistan left his office?

Medium
A 20 May 1988
B 29 May 1988
C 10 June 1988
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q113.All Pakistan music conference is organized on...........?

Medium
A 15 Sept. 1959
B 14 Oct. 1959
C 11 March 1959
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q114.1 KB=

Medium
A 1024 Bytes
B 1000 KB
C 1024 MB
D None of thse
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q115.Which one is Incorrect.

Medium
A 10+17
B B1*B2
C B1*17
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q116.If log 2= 0.312 log 10=1 then log 5512 is

Medium
A 3.875
B 4.252
C 5.751
D None of these \n
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q117.12 men and 15 women can reap a field in 14 days. Find the days that 7 men and 5 women can take to reap it?

Medium
A 160/11
B 168/11
C 178/11
D None of these \n
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q118.An army camp of 200 men has enough food for 60 days.How long will the food last it the number of men in the camp is reduced to 160?

Medium
A 80
B 75
C 70
D None of these \n
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q119.0.232323 is also written in the form of

Medium
A 1/5
B 23/99
C 23/100
D None of these \n
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q120.(2.39)2 -(1.61)2/2.39-1.61

Medium
A 03
B 04
C 05
D None of these \n
Other PPSC 2020

Correct Answer: B