Showing 101–114 of 114

Q101.Recently Absolutely not is discussed in media what does it means :

Easy
A not to participate in War
B for not to use air bases of Pakistan
C not to use nuclear weapons
D Both A & B
Nuclear Programme PPSC 2022

Correct Answer: B

For not to use air bases of Pakistan is the correct factual response to “Recently Absolutely not is discussed in media what does it means :”.

Q102.Which operation started by Pakistan army to combat terrorism in 2014

Easy
A Zarb-e-Azb
B Fair play
C Midnight Jackal
D None of these
Nuclear Programme PMS 2022

Correct Answer: A

Zarb-e-Azb is the correct factual response to “Which operation started by Pakistan army to combat terrorism in 2014”.

Q103.An avalanche hit a Pakistan army base killed 140 soldiers and civil contractors on

Easy
A 4/6/2012 12:00:00 AM
B 4/7/2012 12:00:00 AM
C 4/8/2012 12:00:00 AM
D None of these
Nuclear Programme PMS 2022

Correct Answer: B

07-April-2012 is the correct factual response to “An avalanche hit a Pakistan army base killed 140 soldiers and civil contractors on”.

Q104.Who was the first C-in-C of the Pakistan Army?

Easy
A Muhammad Ayub Khan
B Genenarl Sir Frank Walter Messervy
C Sikander Mirza
D None of these
Nuclear Programme PPSC 2022

Correct Answer: B

Genenarl Sir Frank Walter Messervy is the correct factual response to “Who was the first C-in-C of the Pakistan Army”.

Q105.______was the first Commander in Chief of the Pakistan Navy:

Easy
A Vice Admiral Haji Muhammad Siddique
B Vice Admiral Afzal Rehman Khan
C Rear Admiral Jafford James Wilfred
D Admiral Zafar Mahmood Abbasi
Nuclear Programme PPSC 2022

Correct Answer: C

Rear Admiral Jafford James Wilfredwas the first Commander in Chief of the Pakistan Navy:.

Q106.When US accept Nuclear status of Pakistan ?

Easy
A 2002
B 2004
C 2006
D 2008
Nuclear Programme PPSC 2022

Correct Answer: B

2004 is the correct factual response to “When US accept Nuclear status of Pakistan”.

Q107.How many British officer join Pakistan army after independence :

Easy
A 500
B 1000
C 13500
D None of these
Nuclear Programme PPSC 2022

Correct Answer: C

The correct number of British officer join Pakistan army after independence : is 13500.

Q108.The largest cantonment of Pakistan army is located in :

Easy
A Jehlum
B Karachi
C Kharian
D Multan
Nuclear Programme PPSC 2022

Correct Answer: C

The largest cantonment of Pakistan army is located in Kharian.

Q109.Who is the Current chief of Air Staff of Pakistan Air Force(PAF)?

Easy
A Zaheer Ahmad Babar
B Amjad Babar
C Mujahid Anwar Khan
D Sohail Aman
Nuclear Programme PPSC 2022

Correct Answer: A

Zaheer Ahmad Babar is the correct factual response to “Who is the Current chief of Air Staff of Pakistan Air Force(PAF)”.

Q110.Pakistan conducted nuclear tests on May 28, 1998 at ?

Easy
A Toba kakar
B Chaghi hills
C Raskoh hills
D None of these
Nuclear Programme PPSC 2022

Correct Answer: C

Raskoh hills is the correct factual response to “Pakistan conducted nuclear tests on May 28, 1998 at”.

Q111.The major source of energy in Pakistan is:

Easy
A Nuclear
B Oil and Gas
C Petroleum Products
D None of these
Nuclear Programme PPSC 2022

Correct Answer: B

Oil and Gas is the correct factual response to “The major source of energy in Pakistan is:”.

Q112.What was the rank of former Foreign Minister, Gohar Ayub Khan, when he left the Army?

Easy
A Captain
B Major
C Colonel
D Brigadier
Nuclear Programme PMS 2015

Correct Answer: A

Captain is the correct answer because it matches the fact or concept tested by this question.

Q113.How many times Nishan-e-Haider has been awarded?

Easy
A 10
B 11
C 12
D 13
Pakistan Army PMS 2021

Correct Answer: B

Nishan-e-Haider, Pakistan's highest military gallantry award, has been awarded 11 times to date.

Q114.How many days did the 1965 Indo-Pakistan War last?

Medium
A 12 days
B 15 days
C 16 days
D 17 days
Pakistan Army PMS 2021

Correct Answer: D

The main conflict lasted 17 days.