Showing 101–120 of 320

Q101.Who was the first viceroy of India:

Easy
A Lord Rippon
B Lord Canning
C Lord Curzon
D Lord Mayo
Kashmir Issue PPSC 2024

Correct Answer: B

Q102.Who among the following was the founder of the Mughal dynasty in India?

Easy
A Babar
B Akbar
C Jahangir
D Aurangzeb
Kashmir Issue PPSC 2024

Correct Answer: A

Q103.The Indus Water Treaty between India and Pakistan, brokered by the ?

Easy
A United Nations
B IMF
C World Bank
D WHO
Kashmir Issue PPSC 2024

Correct Answer: C

Q104.Who was the first viceroy of India?

Easy
A Lord Rippon
B Lord Canning
C Lord Curzon
D Lord Mayo
Kashmir Issue PPSC 2023

Correct Answer: B

Q105.Siachen conflict started between Pakistan and India in:

Easy
A 1982
B 1983
C 1984
D 1985
Kashmir Issue PPSC 2023

Correct Answer: C

Q106.Which country is in the west of Pakistan:

Easy
A China
B Iran
C India
D None of these
Kashmir Issue PPSC 2023

Correct Answer: B

Q107.Durand line is the border between:

Easy
A Pakistan-Iran
B Pakistan-India
C Pakistan-Afghanistan
D None of these
Kashmir Issue PPSC 2023

Correct Answer: C

Q108.Indus Water treaty signed on September 19, 1960, between India and Pakistan and brokered by:

Easy
A World Bank
B United Nations
C IMF
D WHO
Kashmir Issue PPSC 2023

Correct Answer: A

Q109.Due to geo strategic position no peace is possible in Afghanistan without the active support and co-operation of:

Easy
A India
B Iran (iran)
C Pakistan
D China
Kashmir Issue PPSC 2020

Correct Answer: C

Q110.Pakistan shares the shortest border with:

Easy
A Afghanistan
B India
C Iran
D China
Kashmir Issue PPSC 2020

Correct Answer: D

Q111.Which Saudi King came to Pakistan in 1974.

Easy
A King Abdul Aziz
B King Faisal
C King Abdullah
D King Fahad
Kashmir Issue PPSC 2020

Correct Answer: B

Q112.Most glaciers after Arctic region are located in:

Easy
A Russia
B Pakistan
C Nepal
D India
Kashmir Issue PPSC 2020

Correct Answer: B

Q113.Which country helped Pakistan to build JF-17 Thunder?

Easy
A USA
B Russia
C Canada
D China
Kashmir Issue PPSC 2020

Correct Answer: D

Q114.Bradlaugh Hall has been venue of some of the most important events in history of Pakistan and India. In which city is it located?

Easy
A Rawalpindi
B Lahore
C Islamabad
D None of these
Kashmir Issue PPSC 2020

Correct Answer: B

Q115.The Tripartite Agreement of 9 April 1974 was signed between Pakistan, India and Bangladesh. Who signed the document on behalf of Pakistan?

Easy
A Zulfiqar Ali Bhutto
B Agha shahi
C Sharif-ud-Din Peerzada
D Aziz Ahmad
Kashmir Issue PPSC 2020

Correct Answer: D

Q116.Which country announced to give Rs 2.3 billion to Pakistan for weather installation in Multan?

Easy
A China
B Japan
C Korea
D France
Kashmir Issue PPSC 2020

Correct Answer: B

Q117.The narrow strip in Afghanistan that separates Pakistan from Tajikistan is called:

Easy
A Wakhan Corridor
B Durand Line
C Makhmud Border
D Khunjerab
Kashmir Issue PPSC 2020

Correct Answer: A

Q118.Who recommended visa restrictions on Nigeria, Afghanistan and _______?

Easy
A India
B Pakistan
C Iran
D Somalia
Kashmir Issue PPSC 2020

Correct Answer: B

Q119.Sir Syed Ahmed Khan is buried in:

Easy
A Aligarh UP India
B Delhi India
C Karachi Pakistan
D London UK
Kashmir Issue PPSC 2020

Correct Answer: A

Q120.Iran and Pakistan staged naval drills in strait of:

Easy
A Dover
B Gilbraltar
C Hormuz
D none of these
Kashmir Issue PPSC 2020

Correct Answer: C