FILTER BY SUBTOPIC

Showing 1221–1240 of 3711

Q1221.Hardness of water is due to the dissolved salts of ?

Easy
A Graphite
B Carbohydrates
C Calcium and Magnesium
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1222.Tea is a ?

Easy
A Mixture
B Gas
C Solid
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1223.Plankton is the basic food of ?

Easy
A Cow
B Camel
C Fish
D Dog
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1224.Nut Cracker is a?

Easy
A Lung
B Lever
C Heart
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1225.Which of the following is the example of physical change ?

Easy
A Melting of Ice
B Conversion of water into steam
C Both
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1226.Sleeping is essential for health for health because it gives ?

Easy
A Repair of cells
B Repair of bones
C Repair of tissues
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1227.We decided ---------- buying a new car ?

Easy
A For
B against
C To
D At
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1228.Race : Fatigue : Germ : ?

Easy
A Infection
B Disease
C Haggard
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1229.To flag a dead horse means ?

Easy
A Make useless effort
B Make fruitful effort
C Make hard work
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1230.The is which type of article ?

Easy
A Indefinite
B Definite
C proper
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1231.If he --------, he would pass the exam.

Easy
A Come
B Came
C Work
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1232.He was lucky enough to survive the accident: here enough is ?

Easy
A Adjective
B Adverb
C Interjection
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1233.-----------cold evening , we went for a long drive :

Easy
A at
B in
C on
D for
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1234.He could not find a hotel, so he --------- sleeping on the bench of the station :

Easy
A Ended up
B Ended for
C Ended on
D Ended in
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1235.Chain of Justice was introduced by ?

Easy
A Akbar
B Jahangir
C Shah Jahan
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1236.Qutab Minar was completed by ?

Easy
A Allau Din Khilji
B Iltutmish
C Qutbudin aibak
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1237.What was the importance of 1937 election?

Easy
A Federal autonomy
B Provincial autonomy
C Diarchy System
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1238.Primary purpose of Crips Mission in 1942 ?

Easy
A Securing cooperation for WW2
B Securing cooperation for WW1
C Securing cooperation for making constitution
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1239.Objective Resolution was passed on which date ?

Easy
A 12th March 1949
B 11th March 1949
C 10th March 1949
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1240.First Chairman of Senate was ?

Easy
A Iftikhar Hussain
B Habibullah Khan
C Francis Mundie
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: B