FILTER BY SUBTOPIC

Showing 121–140 of 631

Q121.Renowned journalist Dr Ajmal Niazi passes away on

Easy
A 18th September 2021
B 18th October 2021
C 18th November 2021
D 18th December 2021
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

18th October 2021 is the correct factual response to “Renowned journalist Dr Ajmal Niazi passes away on”.

Q122.The head quarter of International Court of Justice is located in?

Easy
A Geneva
B Washington
C New York
D Hague
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

The head quarter of International Court of Justice is located in Hague.

Q123.Which country Army Chief General Qamar Javed Bajwa visited in 2020?

Easy
A Kuwait
B Syria
C Egypt
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Kuwait is the correct factual response to “Which country Army Chief General Qamar Javed Bajwa visited in 2020”.

Q124.Times magazine declared which person the person of the year in 2020?

Easy
A Jeo Biden and Kamala Harris
B Greta Thunberg
C Elon Musk
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Jeo Biden and Kamala Harris is the correct factual response to “Times magazine declared which person the person of the year in 2020”.

Q125.Mikhail Gorbachev started which movement for reforming and reconstructing in 1985 ?

Easy
A Glasnost
B Perestroika and Glasnost
C Perestroika
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Perestroika and Glasnost is the correct factual response to “Mikhail Gorbachev started which movement for reforming and reconstructing in 1985”.

Q126.USSR disintegrated in how many states in 1991.

Easy
A 11
B 13
C 15
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

15 is the correct factual response to “USSR disintegrated in how many states in 1991.”.

Q127.Who is the Chairman of All Parties Hurriyat Conference

Easy
A Amanullah Khan
B Mir Wayz Umar Farooq
C Masarat Alam
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Masarat Alam is the correct factual response to “Who is the Chairman of All Parties Hurriyat Conference”.

Q128.Industrial Revolution started from

Easy
A England
B France
C Australia
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

England is the correct factual response to “Industrial Revolution started from”.

Q129.Which region of the world was declared "free of wild polio" on 25 August 2020

Easy
A North Africa
B Africa
C Nigeria
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Africa is the correct factual response to “Which region of the world was declared "free of wild polio" on 25 August 2020”.

Q130.Which school was attacked in May 2021

Easy
A Sayed Al-Shuhada School
B Army Public School
C Wisdom School
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Sayed Al-Shuhada School is the correct factual response to “Which school was attacked in May 2021”.

Q131.Greta Thunberg was included in Time's 100 most influential people, being the youngest Time Person of the Year, for the year?

Easy
A 2019
B 2018
C 2020
D 2021
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

2019 is the correct factual response to “Greta Thunberg was included in Time's 100 most influential people, being the youngest Time Person of the Year, for the year”.

Q132.During Soviet Union Russia was ruled by which theory?

Easy
A Terrorism
B Communism
C Arab Nationalism
D Fascism
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Communism is the correct factual response to “During Soviet Union Russia was ruled by which theory”.

Q133.What is the number of latest editions of PSL in 2021?

Easy
A Six
B Seven
C Fourth
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

The number of latest editions of PSL in 2021 is Six.

Q134.Treaty of Lausanne of 1923 is?

Easy
A Turkey not claimed the Arab province
B Base to form modern Turkey
C the public debt would be share between-turkey and its region countries of ottoman empire
D All of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

Treaty of Lausanne of 1923 is All of these.

Q135.In June 1948 under the influence of Soviet Union Berlin Wall was created to?

Easy
A prevent its population from escaping Soviet controlled East Berlin to West Berlin
B Divide Berlin into two parts
C Both A & B
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Prevent its population from escaping Soviet controlled East Berlin to West Berlin is the correct factual response to “In June 1948 under the influence of Soviet Union Berlin Wall was created to”.

Q136.Which part of body becomes lethal due to attack of Covid-19?

Easy
A Lungs
B Liver
C Throat
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Lungs is the correct factual response to “Which part of body becomes lethal due to attack of Covid-19”.

Q137.Bosnia signs deal with Pakistan to send back migrant in?

Easy
A 44470
B 44136
C 44440
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

November 2020 is the correct factual response to “Bosnia signs deal with Pakistan to send back migrant in”.

Q138.Headquarter of International Energy Agency (IEA) is located in?

Easy
A Geneva
B Berlin
C Hague
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

Headquarter of International Energy Agency (IEA) is located in None of these.

Q139.When did Kamala Harris and Joe Biden assume office?

Easy
A 1/20/2021 12:00:00 AM
B 1/1/2021 12:00:00 AM
C 2/1/2021 12:00:00 AM
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

20 January 2021 is the correct factual response to “When did Kamala Harris and Joe Biden assume office”.

Q140.Asian Games 2022 will held in which city?

Easy
A Hangzhou
B Seoul
C Bangkok
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Hangzhou is the correct factual response to “Asian Games 2022 will held in which city”.