Showing 121–140 of 160

Q121.Choose the correct preposition: She is very good ___ learning foreign languages.

Medium
A in
B at
C with
D on
Prepositions FPSC 2025

Correct Answer: B

Correct Answer: at. We use the adjective phrase 'good at' to describe an ability or skill.

Q122.Complete the sentence: If I ___ his phone number, I would have called him yesterday.

Medium
A knew
B have known
C had known
D know
Prepositions FPSC 2025

Correct Answer: C

Correct Answer: had known. This is a Type 3 conditional sentence representing an unfulfilled past action: If + past perfect, would + have + past participle.

Q123.Choose the word that best fits: The Preventive Officer exercised great ___ in resolving the border dispute.

Medium
A Insolence
B Discretion
C Indifference
D Negligence
Prepositions FPSC 2025

Correct Answer: B

Correct Answer: Discretion. 'Discretion' refers to the freedom or power to decide responsibly and wisely.

Q124.Choose the correct preposition.She is good________math?

Easy
A on
B in
C at
D with
Prepositions PPSC 2025

Correct Answer: C

Q125.Chose the correct preposition. The children were freed _____the danger?

Easy
A for
B with
C on
D from
Prepositions PPSC 2025

Correct Answer: D

Q126.Fill in the blank with correct preposition : the singer was popular _____thousands of music lovers?

Easy
A for
B Between
C among
D with
Prepositions PPSC 2025

Correct Answer: C

Q127.After lunch let's go for coffee. Identify the underlined word?

Easy
A Preposition
B Adverb
C Noun
D Adjective
Prepositions PPSC 2025

Correct Answer: A

Q128.Choose the correct preposition to complete sentence:I confide______you?

Easy
A in
B at
C with
D to
Prepositions PPSC 2025

Correct Answer: A

Q129.Which of the following is not a preposition?

Easy
A on
B At
C Like
D In
Prepositions PPSC 2025

Correct Answer: C

Q130.Correct Preposition; He is envious -------- me.

Easy
A on
B of
C in
D at
Prepositions PPSC 2025

Correct Answer: B

Q131.The Cat ran down the stairs, in this sentence Down is :

Easy
A Preposition
B Adverb
C Adjective
D Noun
Prepositions PPSC 2025

Correct Answer: A

Q132.Fill in the blanks with suitable prepositions. She was very excited __ her upcoming marriage.

Easy
A at
B about
C with
D over
Prepositions PMS 2025

Correct Answer: B

Q133.He is walking (along) the road: here along is?

Easy
A Preposition
B Conjuction
C Interjunction
D None of these
Prepositions PPSC 2025

Correct Answer: A

Q134.Which part of speech is used to join two clauses?

Easy
A Conjunction
B Adjective
C Adverb
D Adverb
Conjunctions PPSC 2022

Correct Answer: A

Conjunction is used to join two clauses.

Q135.What type of phrase is a decent black shirt

Easy
A Noun Phrase
B Verb Phrase
C Prepositional phrase
D Infinitive phrase
Prepositions PPSC 2022

Correct Answer: A

Noun Phrase is the correct factual response to “What type of phrase is a decent black shirt”.

Q136.Which part of speech can act as independently complete sentence

Easy
A Preposition
B Interjection
C Conjunction
D None of these
Prepositions PPSC 2022

Correct Answer: B

Interjection is the correct factual response to “Which part of speech can act as independently complete sentence”.

Q137.Conjunction which expresses an inference is called conjunction?

Easy
A Illative
B Cumulative
C Correlative
D None of these
Conjunctions PPSC 2022

Correct Answer: A

Illative is the correct factual response to “Conjunction which expresses an inference is called conjunction”.

Q138.Choose the correct parts of speech He is walking along the road?

Easy
A Adverb
B Conjunction
C Preposition
D None of these
Prepositions PPSC 2022

Correct Answer: C

Preposition is the correct factual response to “Choose the correct parts of speech He is walking along the road”.

Q139.Conjunction joins____?

Easy
A Two Phases
B Two Clauses
C Two Sentences
D None of these
Conjunctions PPSC 2022

Correct Answer: B

Conjunction joinsTwo Clauses.

Q140.Choose the correct parts of speech He is walking along the road

Easy
A Conjunction
B Adverb
C Preposition
D None of these
Prepositions PPSC 2022

Correct Answer: C

Preposition is the correct factual response to “Choose the correct parts of speech He is walking along the road”.