FILTER BY SUBTOPIC

Showing 121–140 of 1395

Q121.The speed of sound is minimum in_____?

Easy
A Steel
B Water at 25°C
C Air at 0°C
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

The speed of sound is minimum inAir at 0°C.

Q122.Which gas is combustible?

Easy
A Helium
B Hydrogen
C Nitrogen
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Hydrogen is the correct factual response to “Which gas is combustible”.

Q123.Chemical formula of washing soda is?

Easy
A Na2SO4. 10H2O
B Na₂CO₃
C NaHCO3
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Chemical formula of washing soda is Na₂CO₃.

Q124.Which of the feature of rural Society

Easy
A face to face interaction
B High density population
C Dynamic Lifestyle
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Face to face interaction is the correct factual response to “Which of the feature of rural Society”.

Q125.Diamond is an allotropic form of :

Easy
A Carbon
B Sillicon
C Germanium
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Carbon is the correct factual response to “Diamond is an allotropic form of :”.

Q126.One US gallon is equal to how many liters :

Easy
A 1.785
B 2.785
C 3.785
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

3.785 is the result obtained by evaluating the expression in the question.

Q127.Jabir bn Haiyan is famous for his work on

Easy
A Optics
B Medicine
C Mathematics
D Chemistry
Other PMS 2022

Correct Answer: D

Chemistry is the correct factual response to “Jabir bn Haiyan is famous for his work on”.

Q128.The protocol entered into force in February 2005 .90 days after being ratified by at least 55 annex signatories that together accounted for at least ___ of total carbon emissions in 1990

Easy
A
B 0.55
C
D
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

The protocol entered into force in February 2005.90 days after being ratified by at least 55 annex signatories that together accounted for at least 55% of total carbon emissions in 1990.

Q129.Which organ of the Constitution is known as the Fifth wheel of the Coach?

Easy
A Planning Commission
B Finance Commission
C Public Service Commission
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Planning Commission is the correct factual response to “Which organ of the Constitution is known as the Fifth wheel of the Coach”.

Q130.According to radio carbon dating Harrapa civilization is how much old :

Easy
A 3000
B C to 1300
C C
D 2000
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

3000 is the correct factual response to “According to radio carbon dating Harrapa civilization is how much old :”.

Q131.A car gets 15 miles per gallon of gasoline car travel 250 miles on a full tank . If the same car got 20 miles per gallon, how many miles could it travel on a full tank?

Easy
A 150
B 200
C 250
D 333.4
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

333.4 is the correct factual response to “A car gets 15 miles per gallon of gasoline car travel 250 miles on a full tank. If the same car got 20 miles per gallon, how many miles could it travel on a full tank”.

Q132.Which gas is 80 times more potent than CO₂

Easy
A Nitrogen
B Methane
C Carbon
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Methane is the correct factual response to “Which gas is 80 times more potent than CO₂”.

Q133.David obtained 76, 65, 82, 67 and 85 marks (out of 100) in English, Mathematics, Physics, Chemistry and Biology What are his average marks?

Easy
A 65
B 68
C 75
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

68 is the correct factual response to “David obtained 76, 65, 82, 67 and 85 marks (out of 100) in English, Mathematics, Physics, Chemistry and Biology What are his average marks”.

Q134.The blotting paper helps absorb liquid by___

Easy
A Viscostly
B Capillary action
C Surface tension
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

The blotting paper helps absorb liquid byCapillary action.

Q135.The respiratory problem common in smokers is:

Easy
A Tuberculosis
B Asthma
C Emphysema
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Emphysema is the correct factual response to “The respiratory problem common in smokers is:”.

Q136.Which of the following is used in optical fiber .

Easy
A Glass thread
B Glass particles
C Tiny particles
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Glass thread is used in optical fiber..

Q137.The speed of sound is minimum in :

Easy
A Steel
B Water at 25 °C
C Air at 0 °C
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Air at 0 °C is the correct factual response to “The speed of sound is minimum in :”.

Q138.Which gas is combustible.

Easy
A Helium
B Hydrogen
C Nitrogen
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Hydrogen is the correct factual response to “Which gas is combustible.”.

Q139.The purest form of iron which has little amount of carbon in it is

Easy
A Cast iron
B pig iron
C wrought iron
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

The purest form of iron which has little amount of carbon in it is wrought iron.

Q140.The prevention of nuclear weapons is dealt by which organization

Easy
A NPT
B CTBT
C NATO
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

NPT is the correct factual response to “The prevention of nuclear weapons is dealt by which organization”.