FILTER BY SUBTOPIC

Showing 121–140 of 3711

Q121.Identify the Latitude of Punjab Province.

Easy
A 27.42 to 374.02 N
B 28' 42 to 35' 02 N
C 29' 42 to 36' 02 N
D 31' 42 to 36' 02 N
Other PPSC 2023

Correct Answer: A

Q122.Amazon founded in which year:

Easy
A 1983
B 1994
C 2003
D 2004
Other PPSC 2023

Correct Answer: B

Q123.Correction of Adverb. Lets play nice:

Easy
A Lets Play nicely
B Nicely lets play
C Lets nicely play
D None of these
Other PPSC 2023

Correct Answer: A

Q124.Globalization has improved in the living structure of ______.

Easy
A Workers in developing countries
B People in developed countries
C Both A & B
D None of these
Other PPSC 2023

Correct Answer: A

Q125.Quaide-e-Azam joined Indian National Congress in which year?

Easy
A 1906
B 1914
C 1920
D 1931
Other PPSC 2023

Correct Answer: A

Q126.Intrest rate can be used in :

Easy
A Mathematics
B Statistics
C Financial
D None of these
Other PPSC 2023

Correct Answer: C

Q127.What is the meaning of the phrasal verb Break down:

Easy
A stop working
B Get up
C Rise
D Die
Other PPSC 2023

Correct Answer: A

Q128.% of 700 is

Easy
A 560
B 570
C 580
D 590
Other PPSC 2023

Correct Answer: A

Q129.A feature of MS office that saves the documents automatically after certain intervai is called:

Easy
A Save
B Save as
C Auto Save
D None of these
Other PPSC 2023

Correct Answer: C

Q130.The graph used to show data on nominal scale is called:

Easy
A Line graph
B Pie graph
C Speed graph
D None of these
Other PPSC 2023

Correct Answer: B

Q131.___________focus was on the scientific-study observable behavior that could be objectively measured and verified.

Easy
A Psychoanalysis's
B Structuralism's
C Functionalism's
D Behaviorism's
Other PPSC 2023

Correct Answer: D

Q132."A Child can think logically about objects and events" This is the characteristic given by Piaget of stage:

Easy
A Concrete Operational
B Sensory Motor
C Formal Operation
D Pre Operational
Other PPSC 2023

Correct Answer: A

Q133.What is the other name of Null Hypothesis?

Easy
A Directional hypothesis
B Scientific hypotheses
C Research hypothesis
D Statistical hypothesis
Other PPSC 2023

Correct Answer: D

Q134.Assessment at the end of instruction is called:

Easy
A Formative
B Summative
C Norm-referenced
D Confirmative
Other PPSC 2023

Correct Answer: B

Q135.Neslon Mandela belongs to which country:

Easy
A Brazil
B Mangolia
C South Africa
D South America
Other PPSC 2023

Correct Answer: C

Q136.Teacher is feeling difficulty in class in bringing in real life objects and he wants to overcome it he will use:

Easy
A Models
B Research
C BothA& B
D None of these
Other PPSC 2023

Correct Answer: C

Q137.An outline of the topic of the subject to covered in specific time is called what:

Easy
A Syllabus
B Outline
C Course
D None of these
Other PPSC 2023

Correct Answer: A

Q138.Which is the easiest step in bloom's taxonomy?

Easy
A Understanding
B Remembering
C Applying
D Creating
Other PPSC 2023

Correct Answer: B

Q139."Schools should run on democratic lines" is held by:

Easy
A Reconstructionism
B Progressivism
C Idealism
D Essentialism
Other PPSC 2023

Correct Answer: B

Q140.Which sociologist argued that school is a miniature and reflection of society rather than an individual?

Easy
A Emile Durkheim
B John Dewey
C Talcott parsons
D Karl Marz
Other PPSC 2023

Correct Answer: B