Showing 121–140 of 342

Q121.Who was the commander of the infidels in Battle of Uhad?

Easy
A Abu Lahab
B Abu Sufyan
C Abu Jahl
D Utba \n
United Nations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q122.What was the name of the Maharaja who reportedly signed the Instrument of Accession of Kashmir to India?

Easy
A Maharaja Gulab Singh
B Maharaja Hari Singh
C Mahraja Karan Singh
D Maharaja Raghubir Singh \n
United Nations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q123.What was the name of DIG.Traffic who died in a suicide blast in Lahore during the year 2017?

Easy
A Captain Zaheer
B Captain Mubeen
C Imtiaz Gondal
D Captain Akhtar Hussain \n
United Nations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q124.Who is the author of republic?

Easy
A Plato
B Socrates
C Archimedes
D Ptolemy \n
United Nations PPSC 2020

Correct Answer: A

Q125.Who said that, \"VIRTUE IS KNOWLEDGE\"?

Easy
A Aristotle
B Socrates
C Archimedes
D Prolemy \n
United Nations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q126.Which is the smallest state among the SAARC countries?

Easy
A Nepal
B Maldives
C Bhutan
D Sri lanaka
United Nations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q127.Who was the first Governer General of India?

Easy
A Canning
B Hasting
C Bentinck
D Wellesley
United Nations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q128.In which city of USA, White house is situated?

Easy
A Washington DC
B Los Angeles
C New Yo rk
D Sans Francisco
United Nations PPSC 2020

Correct Answer: A

Q129.Where statue of liberty is located?

Easy
A Wadhington DC
B Los Angeles
C New York
D Sans Francisco
United Nations PPSC 2020

Correct Answer: C

Q130.One kilometer is equal to how many miles?

Easy
A 0.62
B 0.72
C 0.82
D 0.92
United Nations PPSC 2020

Correct Answer: A

Q131.Which continent has the most Commonwealth countries?

Easy
A Asia
B Africa
C Europe
D South America
United Nations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q132.Who was the commander of the Infidels in the Battle of Uhad?

Easy
A Abu Lahab
B Abu Sufyan
C Abu Jahl
D Utba
United Nations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q133.Who among the following was the first European to come to India?

Easy
A French
B Britain
C Portuguese
D German
United Nations PPSC 2020

Correct Answer: C

Q134.Israeli President who visited India in 2016 was

Easy
A Shimon pares
B Reuven Rivlin
C Dalia Itzlk
D None of these
United Nations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q135.Who developed C languages ?

Easy
A ken Thomson
B Von Neuman
C Dennis Ritchie
D Charkes Babbage
United Nations PPSC 2020

Correct Answer: C

Q136.Who is the father of C Language?

Easy
A Bjarne Stroustrup
B Janes A .Gosling
C Dennis Ritchie
D Dr. E.F. Codd,
United Nations PPSC 2020

Correct Answer: C

Q137.SAARC law was accorded recognition in which year?

Easy
A 1991
B 1992
C 1993
D 1994
United Nations PPSC 2020

Correct Answer: D

Q138.Which country joined WTO (World Trade Organization) in 2016?

Easy
A Malaysia
B Afghanistan
C Indonesia
D Tajikistan
United Nations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q139.What is the IMF's primary objective?

Easy
A It observes world exchange rates, balance of payments and multilateral payments
B The promotion of free trade
C The fixation of the value of world currencies
D None of these
United Nations PPSC 2020

Correct Answer: A

Q140.Who was the writer of bestselling novel \"Da Vinci Code\"?

Easy
A Dan Brown
B Plato
C Michel Foucault
D G.B Shaw Labour Inspector (
United Nations PPSC 2020

Correct Answer: A