FILTER BY SUBTOPIC

Showing 121–140 of 395

Q121.غیر واضح الفاظ میں طلاق دینے کو کیا کہتے ہیں؟

Easy
A رجوع طلاق
B ائن
C سائب طلاق
D یںن ان میں سے کو ئ \n
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q122.بدر کا مدینہ سے کتنا فاصلہ ہے؟

Easy
A 60 میل
B 70 میل
C 80 میل
D یںن ان میں سے کو ئ \n
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q123.پوجاکرتے تھے اہل ایران قبل از اسلام کس کی

Easy
A بان
B آگ
C بتوں
D یںن ان میں سے کو ئ \n
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q124.کا انتقال کب ہوا؟ جمال الدین افغانی

Easy
A 1895
B 1897
C 1899
D یںن ان میں سے کو ئ \n
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q125.و کس دلیل والدین کواف نہ ک سے ثابت ہے؟

Easy
A معاصب النص
B ندواالنص
C دالتہ النص
D یںن ان میں سے کو ئ \n
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q126.مدت خلفائے راشدین میں سب سے لمبی کس کی ہے؟

Easy
A ررضحضرت ابو بک
B حضرت عمر رض
C حضرت عثمان رض
D یںن ان میں سے کو ئ \n
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q127.Masjid Wazir Khan is Located in?

Easy
A Multan
B Lahore
C Peshawar
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q128.Hazrat Amir Khusrau first Urdu poet was by birth______

Easy
A Iranian
B Afghani
C Indian
D Tajikistani
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q129.Who was killed by Hazrat Hamza in the battle of Badr?

Easy
A Utbah bin rabiah
B Shaiba
C Abu jahal
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q130.حضور اکرم کی خفیہ تبلیغ اسلام کے دوران تحریک اسلام کا مرکز کس کا گھر تھا؟

Easy
A حضرت ابو بکر صدیق ؓ
B حضرت ورقہ ؓ بن نوفل
C حضرت ارقم ؓ
D حضرت جعفر بن ابو طالب ؓ
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q131.Najaf Ashraf" is the burial place of:

Easy
A Hazrat Imam Hussain
B Hazrat Imam Hussain
C Hazrat Fatima
D Hazrat Ali
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q132.The 1st Khilafat Conference was held on 23rd November 1919 at:

Easy
A Bombay
B Lucknow
C Delhi
D Lahore
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q133.Kamal Ataturk abolished the Ottoman Khilafat in:

Easy
A 1919
B 1924
C 1925
D 1929
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q134.Which famous Act was passed in 1919?

Easy
A Autonomy Act
B Khilafat Act
C Rowlatt's Act
D Arms and Ammunition Act
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q135.Real name of Hazrat Abu Bakr (R.A) was?

Easy
A Ahmed
B Abdullah
C Haris
D None o f these
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q136.Wazir Khan Mosque was located in :

Easy
A Islamabad
B Karachi
C Lahore
D Faislabad
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q137.Badshahi mosque is in Lahore built by Aurangzeb in:

Easy
A 1783
B 1773
C 1673
D 1873
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q138.Which was introduced by Hazrat Umer (RA):

Easy
A Cut Hand
B Imprisonment
C Cut Finger's
D All of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q139.Shah Abdul Latif Bhattai belongs to which Sufi Silsila?

Easy
A Chishti
B Idrisiyya
C Sunni
D Naqshbandi
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q140.What was the reason of Hazrat Usman(RA) death:

Easy
A Rebels
B Kufaar
C Romans
D Khawarij
Other PPSC 2020

Correct Answer: A