Showing 121–128 of 128

Q121.Pakistan Export which things to European countries:

Easy
A Textile
B Fruits
C Metals
D None of these
CPEC PMS 2025

Correct Answer: A

Q122.In Cpec, China Pakistan making which special zone:

Easy
A M1
B M2
C M3
D M4
CPEC PPSC 2025

Correct Answer: C

Q123.What is the name of the economic corridor signed between China and Pakistan in 2015?

Easy
A CPEC
B CFEC
C CKET
D None of these
CPEC PPSC 2022

Correct Answer: D

The name of the economic corridor signed between China and Pakistan in 2015 is None of these.

Q124.CPEC is a ....

Easy
A Game changer
B Joint venture between China and India
C Joint venture between China and Iran
D None of these
CPEC PPSC 2022

Correct Answer: A

Game changer is the correct factual response to “CPEC is a....”.

Q125.CPEC is a __________

Easy
A Game changer
B joint venture between China & India
C joint venture between China & Iran
D None of these
CPEC PPSC 2022

Correct Answer: A

CPEC is a Game changer.

Q126.Which regulator oversees the Pakistan Stock Exchange?

Easy
A Securities and Exchange Commission of Pakistan
B State Bank of Pakistan
C Ministry of Finance
D None of these
Economic Institutions PMS 2021

Correct Answer: A

The Securities and Exchange Commission of Pakistan regulates the Pakistan Stock Exchange.

Q127.CPEC is also described as Pakistan’s:

Easy
A Asian Tiger
B Game Changer
C World Bank
D None of these
CPEC PPSC 2021

Correct Answer: B

CPEC (China-Pakistan Economic Corridor) is widely referred to as a 'Game Changer' for Pakistan's economy.

Q128.When was the State Bank of Pakistan inaugurated?

Easy
A 7/1/1948 12:00:00 AM
B 8/1/1948 12:00:00 AM
C 9/1/1948 12:00:00 AM
D None of these
Banking & Taxation PPSC 2021

Correct Answer: A

The State Bank of Pakistan was inaugurated on 1 July 1948.