FILTER BY SUBTOPIC

Showing 1421–1440 of 3711

Q1421.If a complain is made against a public nuisance it must contain and encroachments?

Easy
A Affidavit
B Respondent
C Both A and B
D None of the above
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1422.Maximum punishment to commit offence under hoarding act is?

Easy
A 2 years
B 3 years
C 4 years
D 5 years
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1423.Under Section 76 of PERA act all officers are indemnified of acts in good faith?

Easy
A Act and good faith
B Only acts
C Only good faith
D None of the above
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1424.High Court Writ- Jurisdiction extends to?

Easy
A Entire city
B Entire Province
C Entire Country
D None of the above
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1425.Under Chapter 3 LRA 1967 which one is not a class of revenue officer?

Easy
A Deputy Commissioner
B Registrar
C Both
D None of the above
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1426.How many members make unlawful assembly?

Easy
A 3
B 4
C 5
D 6
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1427.Under which section of PPC 1860 a assaulting or obstructing a public servant who is in the process of suppressing a riot?

Easy
A 150
B 151
C 152
D 153
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1428.Section 157 of PPC 1860 explained?

Easy
A Harboring persons hired for an unlawful assembly
B Harboring persons cannot be hired for an unlawful assembly
C Both can be
D None of the above
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1429.Under Section 25, if tenancy is resumed, the tenant is entitled to compensation for?

Easy
A Uncut and ungathered crops and improvements
B Gathered crops
C Both
D None of the above
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1430.If a tenant breach the term of his tenancy the collector can impose penalty upto?

Easy
A 100000
B 20000
C 21000
D 22000
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1431.Who can apply to a revenue officer for partition of shared land?

Easy
A single owner
B joint owner
C Both
D None of the above
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1432.Who can decide the matter of question of title of hoarding after hearing the parties?

Easy
A Revenue Officer
B Collector
C Both
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1433.Controller of price & Supplies?

Easy
A Ac
B DC
C Both
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1434.Section for rewards to whistle blower?

Easy
A 55 section
B 60 section
C 65 section
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1435.Audialter partam means?

Easy
A Listen to the other side
B Listen to one side
C Listen to both sides
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1436.Who is PCG but in options there was not option of ?

Easy
A Secretary of price control
B Commissioner
C Dc
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1437.Abetment max punishment with death or imprisonment?

Easy
A 6 years
B 7 years
C 8 years
D 9 years
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1438.Rash driving punishment or fine ?

Easy
A Fine
B Imprisonment
C None of these
D All of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: D

Q1439.Elements mentioned in the Schedule of hoarding act?

Easy
A 40
B 41
C 42
D 43
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1440.Articles mentioned in price control act?

Easy
A 46
B 47
C 48
D 49
Other PPSC 2025

Correct Answer: D