FILTER BY SUBTOPIC

Showing 1501–1520 of 3711

Q1501.Change into passive voice: He is painting the house:

Easy
A The house is being painted by him
B The house is painted by him.
C The house are painted by him.
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1502.Change of voice: Let the detail be discussed.

Easy
A Discuss the detail
B Discussed details
C Have discussed the details
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1503.Choose the correct passive voice: Ought they to have play elsewhere:

Easy
A Ought they to have been played elsewhere?
B Ought they have to play elswhere
C Ought to play elswhere
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1504.Choose the nearest possible meaning of Hold up:

Easy
A Continue
B Delay
C Continuous
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1505.Meaning of “Cheek by jowl”:

Easy
A Very close together
B At the Distance
C At the Arms Length
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1506.Planning to achieve certain objectives is called:

Easy
A Strategy
B Goal
C Stay
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1507.Meaning of \" Cheeky by jowl \"

Easy
A very far
B very close
C together
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1508.This is our land. In this sentence this is grammatically:

Easy
A Noun
B Pronoun
C verb
D adverb
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1509.Which jewish tribe of Madinah was acted against by Muslims after the battle of trench?

Easy
A Banu Zohra
B Banu Qurayza
C Banu Qenqah
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1510.Which institute made by Fatimids where Islamic Education is still given today?

Easy
A Al Azhar University
B Assiut University
C Mansoura University
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1511.Bogra Formula (1953) is about:

Easy
A Three states
B 6 provinces
C Equal Representation
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1512.Humayon was defeated by Sher Shah Suri in which?

Easy
A Battle of Chaldiran
B Battle of Chausa
C Battle of Khanwa
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1513.In 1971, the Pakistani submarine successfully sank an INS (Khukri):

Easy
A PNS Hangoor
B PNS Ghazi
C Both
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1514.Khaksar Movement was founded by:

Easy
A Allama Inayatullah Mashriqi
B Sir Syed Ahmad Khan
C Allam Iqbal
D Quide Azam
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1515.Now or Never pamphlet (1933) introduced by:

Easy
A Ch. Rehmat Ali
B Allama Iqbal
C Sir Syed Ahmad
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1516.Punjab province have how many divisions?

Easy
A 9
B 8
C 11
D 10
Other PPSC 2025

Correct Answer: D

Q1517.Humayun was defeated by Sher Shah Suri in which battle ?

Easy
A Battle of khanwa
B Battle of Chausa
C Battle of Saragarhi
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1518.Total amendments in the constitution of 1973 ( till now) are?

Easy
A 24
B 25
C 26
D 27
Other PPSC 2025

Correct Answer: D

Q1519.Who is known as the ‘Father of Singapore’?

Easy
A Lee Kuan Yew
B San Yat Seen
C Tsai ing Wen
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1520.Accena Desert is in which country?

Easy
A Germany
B Italy
C Japan
D Korea
Other PPSC 2025

Correct Answer: B