Showing 141–160 of 653

Q141.The brain of computer is called?

Easy
A Microprocessor
B Motherboard
C CPU
D None of these
Hardware PPSC 2022

Correct Answer: C

The brain of computer is called CPU.

Q142.Boko Haram is a:

Easy
A Nigerian terrorist group
B Shipping Company
C Hindu Sect
D None of these
Hardware PPSC 2022

Correct Answer: A

Nigerian terrorist group is the correct factual response to “Boko Haram is a:”.

Q143.Memory which contain information on computer and cannot change

Easy
A RAM
B ROM
C ERAM
D None of these
Hardware PMS 2022

Correct Answer: B

ROM is the correct factual response to “Memory which contain information on computer and cannot change”.

Q144.Which is represented from high level to low level in C++, COBOL, JAVA etc.

Easy
A Hardware
B Firmware
C Software
D None of these
Hardware PMS 2022

Correct Answer: C

Software is the correct factual response to “Which is represented from high level to low level in C++, COBOL, JAVA etc.”.

Q145.The Function is a _____ which can calculate the values given in a specific order

Easy
A Program
B predefined Formula
C Software
D None of these
Hardware PMS 2022

Correct Answer: B

The Function is a predefined Formula which can calculate the values given in a specific order.

Q146.The India's current president is

Easy
A Pranab Mukherjee
B Venkalah Nadu
C patel
D Ram Nath Kovind
Hardware PMS 2022

Correct Answer: D

The India's current president is Ram Nath Kovind.

Q147.It is a computer's central communications backbone connectivity point which all components and external peripherals connected

Easy
A CPU
B Monitor
C Motherboard
D RAM
Hardware PPSC 2022

Correct Answer: C

Motherboard is the correct factual response to “It is a computer's central communications backbone connectivity point which all components and external peripherals connected”.

Q148.What is the storage capacity of a CD ROM?

Easy
A 500 mb
B 680 mb
C 800 mb
D 1000 mb
Hardware PPSC 2022

Correct Answer: B

The storage capacity of a CD ROM is 680 mb.

Q149.Which one is the result of the output given by a computer;

Easy
A Data
B Instruction
C Information
D None of these
Hardware PPSC 2022

Correct Answer: C

Information is the result of the output given by a computer;.

Q150.The hardware parts of computer are ;

Easy
A Firmware components
B Logical components
C Physical components
D None of these
Hardware PPSC 2022

Correct Answer: C

Physical components is the correct factual response to “The hardware parts of computer are ;”.

Q151.Which part of computer connects with motherboard and give power to different parts ;

Easy
A CPU
B Power Supply
C RAM
D None of these
Hardware PPSC 2022

Correct Answer: B

Power Supply is the correct factual response to “Which part of computer connects with motherboard and give power to different parts ;”.

Q152.Which of the following execute instructions .

Easy
A Motherboard
B Hard disk
C CPU
D None of these
Hardware PPSC 2022

Correct Answer: C

CPU is the correct factual response to “Which of the following execute instructions.”.

Q153.Which among the following is the fastest memory component in a computer ?

Easy
A Cache
B Hard disks
C RAM
D None of these
Hardware PPSC 2022

Correct Answer: A

Cache is the correct factual response to “Which among the following is the fastest memory component in a computer”.

Q154.In which part of computer execution of instructions done :

Easy
A ALU
B Control Unit
C Main Memory
D None of these
Hardware PPSC 2022

Correct Answer: B

Control Unit is the correct factual response to “In which part of computer execution of instructions done :”.

Q155.In computer disk storage is a sub division on a magnetic disk or optical disk is called _____.

Easy
A Track
B Rom
C Sector
D None of these
Hardware PPSC 2022

Correct Answer: C

In computer disk storage is a sub division on a magnetic disk or optical disk is called Sector..

Q156.In which part of computer execution of instructions done:

Easy
A ALU ( Arithmetic and Logic Unit)
B Control Unit
C Main Memory
D None of these
Hardware PPSC 2022

Correct Answer: B

Control Unit is the correct factual response to “In which part of computer execution of instructions done:”.

Q157.In computer disk storage is a sub division on a magnetic disk or optical disk called ____________

Easy
A Track
B Rom
C Sector
D None of these
Hardware PPSC 2022

Correct Answer: C

In computer disk storage is a sub division on a magnetic disk or optical disk called Sector.

Q158.Which of the following is used to move from one page to another?

Easy
A Web browsing
B Web navigation
C Hyperlink
D None of these
Hardware PPSC 2022

Correct Answer: B

Web navigation is used to move from one page to another.

Q159.PROM chips are programmed by plugging them into:

Easy
A Chip Kits
B ROM burners
C PROM Programmer
D PROM reader
Hardware PMS 2019

Correct Answer: C

PROM stands for Programmable Read-Only Memory and is programmed using a PROM programmer. The programmer permanently sets the memory pattern by writing data into the chip after manufacturing.

Q160.What does RAM in a computer stand for?

Easy
A Read and Memorize
B Random Access Memory
C Random Access Module
D Random Access Modern
Hardware PMS 2018

Correct Answer: B

Random Access Memory is the correct answer because it matches the fact or concept tested by this question.