Showing 141–160 of 181

Q141.Pakistan Super League 2020 was_______ season.

Easy
A A. 7th
B B. 5th
C C. 3rd
D D. 4th
Cricket & ICC PPSC 2020

Correct Answer: B

PSL 2020 was the 5th edition of the league and the first played entirely in Pakistan.

Q142.Which Player has most sixes in PSL 5?

Easy
A A. Babar Azam
B B. Ban Dunk
C C. Sharjeel Khan
D D. None
Cricket & ICC PPSC

Correct Answer: B

Ben Dunk smashed a tournament-high 23 sixes in PSL 5.

Q143._____ is named as player of the tournament in PSL 5 ?

Easy
A A. Babar Azam
B B. Muhammad Hafeez
C C. Sharjeel Khan
D D. None
Cricket & ICC PPSC

Correct Answer: A

Babar Azam swept the main individual awards in PSL 5.

Q144.Who won Pakistan Super League 2020?

Easy
A A. Lahore Qalandars
B B. Quetta Gladiators
C C. Karachi Kings
D D. Islamabad United
Cricket & ICC PPSC 2020

Correct Answer: C

Karachi Kings defeated Lahore Qalandars in the final on November 17, 2020, to win their first PSL title.

Q145.PSL , PAKISTAN SUPER LEAGUE SEASON 5 ,Between Karachi kings and Lahore Qalandars played at ________ Stadium?

Easy
A A. Karachi stadium
B B. Islamabad Stadium
C C. Peshawar stadium
D D. None
Cricket & ICC PPSC

Correct Answer: A

The PSL 5 final was played at the National Stadium, Karachi.

Q146.Pakistan Super League PSL 2020 SEASON 5 Won by_________ ?

Easy
A A. Lahore Qalandars
B B. Karachi kings
C C. Quetta gladiators
D D. None
Cricket & ICC PPSC 2020

Correct Answer: B

Karachi Kings won by 5 wickets.

Q147.Pakistan Super League Session 5 final played between:

Easy
A A. Karachi kings vs Islamabad
B B. Quetta Gladiators vs Peshawar
C C. Karachi kings vs Lahore Qalandars
D D. None
Cricket & ICC PPSC

Correct Answer: C

The historic 'Rivalry Final' featured Karachi Kings versus Lahore Qalandars.

Q148.Younis Khan to be Pakistan’s batting coach till _____ T20 World Cup:

Easy
A A. 2022
B B. 2021
C C. 2023
D D. None of these
Major Events PPSC 2022

Correct Answer: A

PCB appointed former captain Younis Khan as batting coach through the 2022 T20 World Cup.

Q149.PM Imran khan appointed ambassoder of Namal Knowledge City?

Easy
A A. 22 October2020
B B. 23 October 2020
C C. 24 October 2020
D D. 25 October 2020
Important Appointments PPSC 2020

Correct Answer: C

Singer Ali Zafar was appointed ambassador for Namal Knowledge City Mianwali on October 24, 2020.

Q150.Who is appointed ambassador of ‘Namal Knowledge City’?

Easy
A A. Ali Zafar
B B. Jwad Ahmed
C C. Sahir ali bhaga
D D. Falak shabir
Important Appointments PPSC

Correct Answer: A

Musician Ali Zafar was named the ambassador for PM Imran Khan's Namal University project.

Q151.According PSLM report of 2018-19, percentage of households with internet is________?

Easy
A A. 30%
B B. 34%
C C. 38%
D D. None of these
Cricket & ICC PPSC 2018

Correct Answer: B

The Pakistan Social and Living Standards Measurement (PSLM) 2018-19 reported 34% household internet access.

Q152.Who recently became the first woman to be appointed as head of the Education Department in South Waziristan?

Easy
A Iram mansoor
B Noor Khadija
C Malala Yousafzai
D Zartaj Gul
Important Appointments PPSC

Correct Answer: B

Noor Khadija made history by being appointed as the District Education Officer (DEO) Female in South Waziristan tribal district.

Q153.Mention the name of the Javelin thrower who has become the first Pakistani to directly qualify for Tokyo Olympics in 2021?

Easy
A Afnan Fahim
B Arshad Nadeem
C Muhammad Inam butt
D None of these
Major Events PPSC 2019

Correct Answer: B

Javelin thrower Arshad Nadeem became the first Pakistani track-and-field athlete to qualify directly for the Olympic Games with an 86.29m throw at the 2019 South Asian Games.

Q154._____________has been promoted to the Rank of Lieutenant General and Appointed as Surgeon General?

Easy
A Major Gen Zahid Hamid
B Major Gen Nigar Johar
C Major General Tariq Ghafoor
D Major General Iftikhar Ahmad Wyne
Important Appointments PPSC

Correct Answer: B

Upon her promotion to Lieutenant General, Lt. Gen. Nigar Johar was appointed as the 1st female Surgeon General of the Pakistan Army.

Q155.Former Pakistan cricket captain Shahid Afridi tested positive for COVID-19 on which date in June 2020?

Easy
A A. June 10, 2020
B B. June 13, 2020
C C. June 15, 2020
D D. June 18, 2020
Cricket & ICC PPSC 2020

Correct Answer: B

Shahid Afridi announced his positive diagnosis while actively conducting relief work through his foundation.

Q156.Who became the first Hijab-wearing Muslim deputy district judge appointed in the United Kingdom in May 2020?

Easy
A A. Kainat Riaz
B B. Raffia Arshad
C C. Saba Mahmood
D D. Mehak Ali
Important Appointments PPSC 2020

Correct Answer: B

40-year-old British-Pakistani barrister Raffia Arshad was appointed to the Midlands Circuit.

Q157.Who was appointed as the President and CEO of the Bank of Punjab (BoP) in April 2020?

Easy
A A. Zaheer Masud
B B. Zafar Masud
C C. Azhar Masud
D D. Tariq Bajwa
Important Appointments PPSC 2020

Correct Answer: B

Zafar Masud took charge as President/CEO of BoP (he famously survived the PK-8303 plane crash in May 2020).

Q158.In April 2020, PCB banned cricketer Umar Akmal from all forms of cricket for how many years for failing to report spot-fixing offers?

Easy
A A. 1 Year
B B. 2 Years
C C. 3 Years
D D. 5 Years
Cricket & ICC PPSC 2020

Correct Answer: C

PCB's Disciplinary Panel chairman Justice (r) Fazal-e-Miran Chauhan issued the 3-year ban (later reduced to 18 months).

Q159.Lt Gen (r) Asim Saleem Bajwa was appointed as Special Assistant to the Prime Minister on Information and Broadcasting on?

Easy
A A. April 20, 2020
B B. April 27, 2020
C C. May 2, 2020
D D. May 10, 2020
Important Appointments PPSC 2020

Correct Answer: B

Gen Bajwa held dual charge as Chairman CPEC Authority and SAPM on Information.

Q160.Who was appointed as Prime Minister Imran Khan's focal person on COVID-19 in March 2020?

Easy
A A. Dr. Zafar Mirza
B B. Dr. Faisal Sultan
C C. Dr. Yasmin Rashid
D D. Dr. Asad Umar
Important Appointments PPSC 2020

Correct Answer: B

Dr. Faisal Sultan (CEO SKMCH) was appointed focal person and later SAPM on National Health Services.