Showing 141–160 of 367

Q141.How does smoking cigarettes impact the red blood cells?

Easy
A Decreases their ability to congeal
B Decreases their ability to carry oxygen
C Decreases their ability to reach their typical life duration
D Decreases their ability to cleanse wounds
Human Body PPSC

Correct Answer: B

How does smoking cigarettes impact the red blood cells: Decreases their ability to carry oxygen. This follows from the structure and normal physiological function of the relevant organ, tissue, or body system.

Q142.How many blood vessels can be found in the Umbilical Cord?

Easy
A Two
B One
C Four
D Three
Human Body PPSC

Correct Answer: D

The number of blood vessels can be found in the Umbilical Cord is Three. This follows from the structure and normal physiological function of the relevant organ, tissue, or body system.

Q143.How many bones are in human Eyes?

Easy
A Three
B Four
C Five
D Seven
Human Body PPSC

Correct Answer: D

The number of bones is Seven. This follows from the structure and normal physiological function of the relevant organ, tissue, or body system.

Q144.How many bones are in Human Skull?

Easy
A 22
B 25
C 26
D None of these
Human Body PPSC

Correct Answer: A

The number of bones is 22. This follows from the structure and normal physiological function of the relevant organ, tissue, or body system.

Q145.How many bones are present in face?

Easy
A 14
B 15
C 20
D 18
Human Body PPSC

Correct Answer: A

The number of bones is 14. This follows from the structure and normal physiological function of the relevant organ, tissue, or body system.

Q146.How many bones are there in a newly born infant?

Easy
A 206
B 230
C 280
D 300
Human Body PPSC

Correct Answer: D

The number of bones is 300. This follows from the structure and normal physiological function of the relevant organ, tissue, or body system.

Q147.how many bones in each foot ?

Easy
A 26
B 27
C 28
D 30
Human Body PPSC

Correct Answer: A

The number of bones in each foot is 26. This follows from the structure and normal physiological function of the relevant organ, tissue, or body system.

Q148.How many bones in each hand?

Easy
A 26
B 27
C 28
D 30
Human Body PPSC

Correct Answer: B

The number of bones in each hand is 27. This follows from the structure and normal physiological function of the relevant organ, tissue, or body system.

Q149.How many bones in our body?

Easy
A 102
B 306
C 206
D 204
Human Body PPSC

Correct Answer: C

The number of bones in our body is 206. This follows from the structure and normal physiological function of the relevant organ, tissue, or body system.

Q150.How many muscles in human body?

Easy
A 632
B 639
C 642
D None of these
Human Body PPSC

Correct Answer: B

The number of muscles in human body is 639. This follows from the structure and normal physiological function of the relevant organ, tissue, or body system.

Q151.How many number of milk teeth are in the human body?

Easy
A 16
B 12
C 22
D 20
Human Body PPSC

Correct Answer: D

The number of number of milk teeth is 20. This follows from the structure and normal physiological function of the relevant organ, tissue, or body system.

Q152.Human bone does not contain____?

Easy
A Calcium
B Chondroitin sulfate
C Boron
D phosphate
Human Body PPSC

Correct Answer: C

Human bone does not contain Boron. This follows from the structure and normal physiological function of the relevant organ, tissue, or body system.

Q153.In a normal human body, the total number of red blood cells is ____?

Easy
A 15 trillion
B 20 trillion
C 25 trillion
D 30 trillion
Human Body PPSC

Correct Answer: D

In a normal human body, the total number of red blood cells is 30 trillion. This follows from the structure and normal physiological function of the relevant organ, tissue, or body system.

Q154.In blood, the percentage of water is____?

Easy
A 75%
B 85%
C 90%
D 95%
Human Body PPSC

Correct Answer: C

In blood, the percentage of water is 90%. This follows from the structure and normal physiological function of the relevant organ, tissue, or body system.

Q155.In Essential thrombocythemia (ET) condition, bone marrow makes?

Easy
A Too few platelets
B Normal platelets
C Too many platelets
D Does not effect
Human Body PPSC

Correct Answer: C

In Essential thrombocythemia (ET) condition, bone marrow makes: Too many platelets. This follows from the structure and normal physiological function of the relevant organ, tissue, or body system.

Q156.In human body there are____kinds of bones?

Easy
A 3
B 4
C 5
D 6
Human Body PPSC

Correct Answer: B

In human body there are 4 kinds of bones. This follows from the structure and normal physiological function of the relevant organ, tissue, or body system.

Q157.In the human body, the lungs remove which gas from the blood?

Easy
A Nitrogen
B Hydrogen
C Carbon Dioxide
D Argon
Human Body PPSC

Correct Answer: C

In the human body, the lungs remove which gas from the blood: Carbon Dioxide. This follows from the structure and normal physiological function of the relevant organ, tissue, or body system.

Q158.In the treatment of which disease is dialysis used?

Easy
A Ulcers
B Heart failure
C Kidney failure
D Brain tumour
Human Body PPSC

Correct Answer: C

In the treatment of which disease is dialysis used: Kidney failure. The named agent or condition produces the characteristic biological changes associated with the disease.

Q159.In thrombocytopenia condition, bone marrow makes?

Easy
A Too few platelets
B Normal platelets
C Too many platelets
D Does not effect
Human Body PPSC

Correct Answer: A

In thrombocytopenia condition, bone marrow makes: Too few platelets. This follows from the structure and normal physiological function of the relevant organ, tissue, or body system.

Q160.Insects responsible for transmitting diseases are called____?

Easy
A Drones
B Vectors
C Hybirds
D None of these
Human Body PPSC

Correct Answer: B

Insects responsible for transmitting diseases are called Vectors. The named agent or condition produces the characteristic biological changes associated with the disease.