FILTER BY SUBTOPIC

Showing 141–160 of 3711

Q141.Think-Pair-Share and Jigsaw are examples of:

Easy
A Cooperative learning
B Management ideas
C Circle learning
D collaborative learning
Other PPSC 2023

Correct Answer: A

Q142.Making value judgment about curriculum is:

Easy
A Curriculum design
B Curriculum evaluation
C Curriculum development
D Curriculum elements
Other PPSC 2023

Correct Answer: B

Q143.Attitude, beliefs, norms and values are best studied in:

Easy
A Observation
B Survey
C Management
D None of these
Other PPSC 2023

Correct Answer: B

Q144.All experiences of the children for Whom school assumes responsibility is:

Easy
A Curricular
B Co-curricular activities
C School program
D Curriculum
Other PPSC 2023

Correct Answer: D

Q145.Education imparted in a series of lessons class meetings is called:

Easy
A Course
B Curriculum
C Text
D Syllabus
Other PPSC 2023

Correct Answer: A

Q146.Active learning method is:

Easy
A Remembering
B Debate
C Home work
D None of thee
Other PPSC 2023

Correct Answer: B

Q147.The S in apostrophe is used with noun to show:

Easy
A Collective
B Concrete
C Possessive
D Attributive
Other PPSC 2023

Correct Answer: C

Q148.The process of using sample statistics to draw conclusions about true population parameters is called:

Easy
A Descriptive statistics
B Statistical inference
C Scientific method
D Sampling
Other PPSC 2023

Correct Answer: B

Q149.Cognitive theory" of learning was given by:

Easy
A Skinner
B Pavlov
C Tolman
D Piajet
Other PPSC 2023

Correct Answer: D

Q150.Din-i- llahi was promoted by:

Easy
A Babar
B Hamayoun
C Jahangir
D Akbar
Other PPSC 2023

Correct Answer: D

Q151.Portfilio is a collection of:

Easy
A Data
B Investments
C Problems
D Theories
Other PPSC 2023

Correct Answer: B

Q152.The reasoning from General to Particular is called:

Easy
A Inductive reasoning
B Deductive reasoning
C Analogical reasoning
D Creative reasoning
Other PPSC 2023

Correct Answer: B

Q153.Evaluation is the process of:

Easy
A Determined the extent of achievement of objectives
B Ascertaining the quality, the value of outcomes
C Comparing the outcomes of instructions
D All of these
Other PPSC 2023

Correct Answer: D

Q154.The Socratic method is known as:

Easy
A Discussion method
B Lecture Demonstration Method
C Inquiry method
D Question-Answer method
Other PPSC 2023

Correct Answer: D

Q155.Enables lectures to understand science using scientific method is termed as:

Easy
A Naturalism
B Curiosity
C Observation
D None of these
Other PPSC 2023

Correct Answer: A

Q156.Theory developed deductively under which research paradigm:

Easy
A Positivism
B Descriptive
C Predictive
D None of these
Other PPSC 2023

Correct Answer: A

Q157.Selection of people for research purposes is called:

Easy
A Sampling
B Applied research
C Exploratory Research
D None of these
Other PPSC 2023

Correct Answer: A

Q158.The most repeated number in data set is called:

Easy
A Mean
B Median
C Mode
D None of these
Other PPSC 2023

Correct Answer: C

Q159.Employees are lazy according to which theory:

Easy
A Theory X
B Theory Y
C Theory Z
D None of these
Other PPSC 2023

Correct Answer: A

Q160.Type of learning in which association of stimulus rarely illustrates a particular response with another stimulus that illustrates a response:

Easy
A Classical conditioning
B Operant conditioning
C Non-Operant conditioning
D None of these
Other PPSC 2023

Correct Answer: A