Showing 141–160 of 342

Q141.Name of the current head of IMF8? .

Easy
A Rober William
B Kristalina Georgieva
C Angela Markel
D None of these
United Nations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q142.Total number of OIC countries

Easy
A 51
B 56
C 57
D 58
United Nations PPSC 2020

Correct Answer: C

Q143.Give the name of founder of the Abbasid dynasty who is historically known as \" As-Saffah\"

Easy
A Al Mansoor
B Abu Al Abbad
C Al Mahdi
D None of these
United Nations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q144.Who is the last king of Afghanistan ?

Easy
A Ahmad Shah Durrani
B Zahir Shah
C Amanullah Khan
D Najibullah Khan
United Nations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q145.Union Jack is the name of the flag of which country?

Easy
A United Kingdom
B Ireland
C Canada
D Scotland
United Nations PPSC 2020

Correct Answer: A

Q146.Name of the current head of IMF?

Easy
A Rober william
B Kristalina Georgieva
C Angela Market
D None of these
United Nations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q147.Total number of OIC countries:

Easy
A 51
B 56
C 57
D 58
United Nations PPSC 2020

Correct Answer: C

Q148.Electromagnetic waves was discovered by :

Easy
A Henri Becquerel
B James clerk maxwell
C Heinrich Rudolf Hertz
D William Henery Burt
United Nations PPSC 2020

Correct Answer: C

Q149.The person who attitude is \"Eat drink and be merry\"is called a/an:

Easy
A cynic
B Stoic
C Epicurean
D Capitalist
United Nations PPSC 2020

Correct Answer: C

Q150.Where the Headquater of the World's oldest human rights organisation \"Anti-Slavery\" located

Easy
A New York
B Washington
C London
D San-Francisco
United Nations PPSC 2020

Correct Answer: C

Q151.Who was the first Secretary General of SAARC?

Easy
A Ibrahim zakki
B Naeem Hussain
C Abul Ahsan
D Ahmad saleem
United Nations PPSC 2020

Correct Answer: C

Q152.Who is Nick Houghton ?

Easy
A Former USA President
B Former British chief of the Defence Staff
C Freedom fighter of Yugoslavia
D Former secretary General of UNO
United Nations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q153.Who is a Polymath?\"

Easy
A Mathematician
B Astronomer
C Inventor of Tools
D Expert of many subjects
United Nations PPSC 2020

Correct Answer: D

Q154.Who is the father of geography?

Easy
A Euclid
B Aristotle
C Eratosthenes
D None of these
United Nations PPSC 2020

Correct Answer: C

Q155.Who wrote the book "Tareekh -ul-Uman wal me look"?

Easy
A Al-Waqidi
B Ibn-e- jareer Tabri
C Abu Hanif
D Imam Bukhari
United Nations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q156.OIC is:

Easy
A A Specialized Agency of UN
B A Regional Muslim Organizatiom
C An Organization of Muslim States
D A Human Right Activts Organization
United Nations PPSC 2020

Correct Answer: C

Q157.In 1492 when Muslims were driven out of Spain what was the name of the king and Queen?

Easy
A Ferdinand and Egilona
B Charles and isabella
C Roderic and cindra
D Ferdinand and Isabella
United Nations PPSC 2020

Correct Answer: D

Q158.who played the male leading role in the Pakistani Movie "Armaan"?

Easy
A Muhammad Ali
B Waheed Murad
C Santosh kumaar
D none of these
United Nations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q159.Robin Williams, who committed suicide, was famous as a/an:

Easy
A Economist
B Politician
C Comedian Actor
D Music Composer
United Nations PPSC 2020

Correct Answer: C

Q160.. Electrons were discovered by.

Easy
A Rutherford
B J.C. Bose
C J.J. Thomson
D Christopher Columbus..
United Nations PPSC 2020

Correct Answer: C