Showing 141–160 of 202

Q141.0.007÷0.347 =?

Medium
A 0.002
B 0.02
C 0.0202
D 0.072
Fractions & Decimals PPSC

Correct Answer: C

0.007 / 0.347 ≈ 0.0201729, which rounded to four decimal places is 0.0202.

Q142.580.506 / 5.15 =?

Medium
A 112.72
B 117.00
C 109.52
D 112.73
Fractions & Decimals PPSC

Correct Answer: A

580.506 / 5.15 = 112.7196, which rounds to 112.72.

Q143.18.15 / 9.05 x 0.03 =?

Medium
A 0.03
B 0.06
C 0.09
D 0.003
Fractions & Decimals PPSC

Correct Answer: B

18.15 / 9.05 ≈ 2.0055. Multiplying by 0.03 yields 2.0055 * 0.03 = 0.060165, which is closest to 0.06.

Q144.8+4x2=?

Medium
A 16
B 28
C 24
D 20
BODMAS & Simplification PPSC

Correct Answer: A

By BODMAS order of operations, multiplication is performed first: 8 + (4 * 2) = 8 + 8 = 16.

Q145.0.9 x 0.15 x 0.2 =?

Medium
A 0.027
B 0.03
C 0.0027
D 0.18
Fractions & Decimals PPSC

Correct Answer: A

0.9 * 0.15 * 0.2 = 0.135 * 0.2 = 0.027.

Q146.9 x 9 x 9 x 9 =?

Medium
A 6561
B 729
C 59049
D 243
Number System PPSC

Correct Answer: A

9 * 9 * 9 * 9 = 9^4 = 6561.

Q147.What is the square root of 121?

Medium
A 10
B 11
C 12
D 13
Number System PPSC

Correct Answer: B

11 * 11 = 121, so the square root of 121 is 11.

Q148.Write the 3/4 in decimal form?

Medium
A 0.25
B 0.50
C 0.75
D 1.25
Fractions & Decimals PPSC

Correct Answer: C

3 / 4 = 0.75.

Q149.What is the value of 7²?

Medium
A 42
B 49
C 56
D 36
Number System PPSC

Correct Answer: B

7² = 7 * 7 = 49.

Q150.80 * 4/2=?

Medium
A 170
B 180
C 160
D 140
BODMAS & Simplification PPSC

Correct Answer: C

80 * 4 / 2 = 320 / 2 = 160.

Q151.(1 + 2) × 2 = ?

Medium
A 2
B 6
C 4
D 9
BODMAS & Simplification PPSC

Correct Answer: B

(1 + 2) * 2 = 3 * 2 = 6.

Q152.990/10 * 5 =?

Medium
A 395
B 495
C 295
D 595
BODMAS & Simplification PPSC

Correct Answer: B

(990 / 10) * 5 = 99 * 5 = 495.

Q153.Simplify the following fraction 3/10 * 5/2 ?

Medium
A 27/3
B 15/10
C 3/4
D 4/10
Fractions & Decimals PPSC

Correct Answer: C

(3/10) * (5/2) = 15/20. Dividing both terms by 5 yields 3/4.

Q154.11.08 + 12.09 =?

Medium
A 23.07
B 23.17
C 24.17
D 25.17
Fractions & Decimals PPSC

Correct Answer: B

11.08 + 12.09 = 23.17.

Q155.(134+22)/4=?

Medium
A 38
B 33
C 39
D 40
BODMAS & Simplification PPSC

Correct Answer: C

(134 + 22) / 4 = 156 / 4 = 39.

Q156.16/4 *10 =?

Medium
A 10
B 39
C 40
D 69
BODMAS & Simplification PPSC

Correct Answer: C

(16 / 4) * 10 = 4 * 10 = 40.

Q157.11*15 + 10=?

Medium
A 185
B 355
C 175
D 350
BODMAS & Simplification PPSC

Correct Answer: C

(11 * 15) + 10 = 165 + 10 = 175.

Q158.[10²] + [5*10] – [30]=?

Medium
A 20
B 40
C 120
D None of the above
BODMAS & Simplification PPSC

Correct Answer: C

10^2 + (5 * 10) - 30 = 100 + 50 - 30 = 120.

Q159.9 × 9 + 9=?

Medium
A 81
B 90
C 99
D 100
BODMAS & Simplification PPSC

Correct Answer: B

(9 * 9) + 9 = 81 + 9 = 90.

Q160.3/1000 written as a decimal is?

Medium
A 3
B 0.3
C 0.003
D None of these
Fractions & Decimals PPSC

Correct Answer: C

3 / 1000 = 0.003.