FILTER BY SUBTOPIC

Showing 141–160 of 748

Q141.When Quetta destroyed by Earthquake in 1935 ?

Medium
A 31 May
B 28 May
C 17 May
D 1 May
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q142.Who was SAARC General secretary in 1996 -1998 from Pakistan ?

Medium
A Naeem Hasan
B Abdul Hassan
C Ahmad Saleem
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q143.Find the value of if 31 : x:: 12: 20 Find the value of x?

Medium
A 5
B 6
C 7
D 9
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q144.1/3 +1/3=____?

Medium
A 2/9
B 2/6
C 2/3
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q145.It a shirt costs $ 20 and is reduced by 20 % how much will be the new Price be:

Medium
A 16$
B 17$
C 20$
D 30$
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q146.30% of 100 equal to 3% of what number?

Medium
A 800
B 1000
C 700
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q147.Total number of students in a class in 2016 were 550 their strength increased 12% what is total strength now:

Medium
A 610
B 616
C 615
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q148.When Quetta destroyed by Earthquake 1935?

Medium
A 31 May
B 28 May
C 17 May
D 1 May
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q149.Who was the SAARC General Secretary in 1996 -1998 from Pakistan?

Medium
A Naeem U Hasan
B Abdul Hassan
C Ahmed Saleem
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q150.The total length \"Siachen Glacier\" is

Medium
A 69km
B 70.5km
C 71.5km
D 72.5km
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q151.What is the value of \"x\" in 3x-15-6=0?

Medium
A 6
B 7
C 8
D 9
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q152.If x , 9 ,25, 49 ,81 ,121,------then find value of \"x\"?

Medium
A 1
B 3
C 5
D 7
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q153.What is 45% of 225?

Medium
A 71
B 77
C 101.25
D 83
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q154.Jallianwala Bagh Massacre in Amritsar took place on:

Medium
A March 13 , 1919
B April 13 , 1919
C May 13 , 1919
D June 13 , 1919
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q155.The 10th BRICS Summit meeting was held in Johannesburg, South Africa on 25 - 27 July 2018, Which countries comprise the BRICS group?

Medium
A Belgium, Russia , India , Canada ,spain
B Bangladesh, Russia , India ,china ,Sri Lanka
C Brazil , Russia , India , China , Scandinavia
D Brazil, Russia , India , china, South Africa
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q156.All is twice as old as his youngest brother if the difference between their ages is 15 years.\" How old is his youngest brother?

Medium
A 10
B 15
C 20
D 25
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q157.After spending 88% of his income a man had Rs2160 left. Find his income:

Medium
A Rs.18000
B Rs.19000
C Rs.20000
D Rs.22000
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q158.Twelve children take sixteen days to complete a work which can be completed by 8 adults in 12 days. After working for 3 days, sixteen adults left and six adults and four children joined them. How many days will they take to complete the remaining work?

Medium
A 3days
B 6days
C 8days
D 9days
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q159.If A and B together can complete a job in 15 days and B alone can complete it in 20 days. In how many days can A alone complete job:

Medium
A 60
B 45
C 40
D 30
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q160.Nation assembly adopted "The 26th Constitutional (amendment) Bill 2019 on_______."?

Medium
A 07 May
B 09 May
C 11 May
D 13 May
Other PPSC 2020

Correct Answer: D