Showing 141–160 of 320

Q141.Which Pakistan actor worked in Indian movie Mom ?

Easy
A Adnan Ahmad
B Adnan Siddique
C Adnan Ahmad
D None of these
Kashmir Issue PPSC 2020

Correct Answer: B

Q142.Which among the following is a land locked country:

Easy
A Myanmar
B Pakistan
C Afghanistan
D None of these
Kashmir Issue PPSC 2020

Correct Answer: C

Q143.Who is The Penultimate Viceroy of India?

Easy
A Wavell
B Mountabatten
C Linlithgow
D None of these
Kashmir Issue PPSC 2020

Correct Answer: A

Q144.First head of state to visit Pakistan:

Easy
A Iran
B China
C Kuwait
D None of these
Kashmir Issue PPSC 2020

Correct Answer: A

Q145.Who is the chairman of Boundry Commission of India and Pakistan?

Easy
A Cyril Radcliffe
B Mountbatten
C Lard Wavell
D None of these
Kashmir Issue PPSC 2020

Correct Answer: A

Q146.Pakistan imports maximum goods from?

Easy
A USA
B UK
C China
D None of these
Kashmir Issue PPSC 2020

Correct Answer: C

Q147.Which Pakistan actor worked in Indian movie Mom?

Easy
A Adnan Ahmad
B Adnan Siddique
C Adnan Ahmad
D None of these
Kashmir Issue PPSC 2020

Correct Answer: B

Q148.Which country will host Asia cup 2020 as announced by ACC(Asian cricket council)?

Easy
A India
B Bangladesh
C Pakistan
D Sri Lanka
Kashmir Issue PPSC 2020

Correct Answer: C

Q149.Who was the Viceroy of India at the time of the formation of the Indian National congress ?

Easy
A O Hume
B Lord Dufferin
C Lord Dalhousie
D Lord Rippon
Kashmir Issue PPSC 2020

Correct Answer: B

Q150.The Indus water Treaty water - distribution treaty between India and Pakistan ,brokered by the :

Easy
A IMF
B UNO
C WORLD BANK
D ADB
Kashmir Issue PPSC 2020

Correct Answer: C

Q151.The Permanent Secretariat of SAARC is located in:

Easy
A Islamabad,Pakistan
B New Dehli,India
C Colombo, Sri Lanka
D Kathmandu, Nepal
Kashmir Issue PPSC 2020

Correct Answer: D

Q152.The Pakistani film "Zarqa" became very popular in Pakistan and the Middle East. who played the Character of Zarqa in the movie?

Easy
A Neelo
B Musarat Nazeer
C Zeba
D None of these
Kashmir Issue PPSC 2020

Correct Answer: A

Q153.Noor Jahan came from____In the reign of the Mughal Emperor Akbar the Great:

Easy
A Iran
B Azerbaijan
C Egypt
D Uzbekistan
Kashmir Issue PPSC 2020

Correct Answer: A

Q154.Deccan Plateau is located in______.

Easy
A Nepal
B India
C Pakistan
D Bhuttan
Kashmir Issue PPSC 2020

Correct Answer: B

Q155.Who won the 50-Over Men's Cricket World Cup in 2015?

Easy
A India
B West Indies
C Pakistan
D Australia.
Kashmir Issue PPSC 2020

Correct Answer: D

Q156.When did Pakistan recognize People's republic of China?

Easy
A 1948
B 1950
C 1949
D 1951
Kashmir Issue PPSC 2020

Correct Answer: B

Q157.Ch. Rehmat Ali who coined the name Pakistan is buried in:

Easy
A Canterbury
B Cambridge
C Jerusalam
D Manchester
Kashmir Issue PPSC 2020

Correct Answer: B

Q158.Settlement of border dispute and signing of Boundary agreement with China proved a mile stone in the history of Sion Pak relations which of the following diplomats rendered his services t finalise the agreement?

Easy
A Manzoor Qadir
B Agha Mohammad Raza
C ZA Bhutto
D Mohammad Ali Bogra
Kashmir Issue PMS 2020

Correct Answer: C

Q159.Pakistan installed her first nuclear power station in Karachi with the cooperation of:

Easy
A France
B USA
C Canada
D China
Kashmir Issue PMS 2020

Correct Answer: C

Q160.Who was Pakistan first ambassador to USA?

Easy
A Hussain Syed
B Zafarullah Khan
C Patras Bukhari
D Abdul Hsaan Asfahani
Kashmir Issue PMS 2020

Correct Answer: D