FILTER BY SUBTOPIC

Showing 1661–1680 of 3711

Q1661.After creating the table which of the following is correct?

Easy
A Field can be added or deleted
B Only Fields cab be added
C Only Fields can be deleted
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1662.Which is used as buffer of environment?

Easy
A trees
B Cars and industries
C Rivers
D All of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1663.A non-metal which is a good conductor of heat and electricity is?

Easy
A Graphite
B Diamond
C Wood
D Rubber
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1664.Cooking gas is a mixture of:

Easy
A Butane & Propane
B Butane & Ethane
C Ethane & Propane
D Ethane and Methane
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1665.John said to his mother, "I shall go to bed now.” Choose the indirect speech:

Easy
A John tells his mother that he will go to bed then.
B John told his mother that he would go to bed now.
C John told his mother that he would go to bed then.
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1666.There are some vacant rooms in flats and shared houses.

Easy
A Flat
B Shared Houses
C Both
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1667.You need to write your mobile number, while home address is:

Easy
A Option
B Optional
C Optioned
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1668.I reckon she "stringling you" along means.

Easy
A Mislead
B Support
C Help
D Seduce
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1669.Sixteen small jars weigh as much as two medium jars and one large jar. Four small jars and one medium jar have the same weight as one large jar. How many small jars have the weight of one large jar:

Easy
A 8
B 10
C 12
D 15
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1670.A manufacturing plant increases the temperature of a chemical compound by d degrees Celsius every m minutes. If the compound has an initial temperature of t degrees Celsius, which of the following expressions gives its temperature after x minutes, in degrees Celsius:

Easy
A t- dx/m
B t *dx/m
C t* dx-m
D t+ dx/m
Other PPSC 2025

Correct Answer: D

Q1671.In which Act was the Dyarchy system introduced?

Easy
A 1901
B 1909
C 1919
D 1920
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1672.Kargil War in which year:

Easy
A 1999
B 1965
C 19971
D None of These
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1673.League of Nation established in which year:

Easy
A 1913
B 1919
C 1920
D 1923
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1674.Port Qasim is in which city:

Easy
A Karachi
B Quetta
C Islamabad
D Sukkar
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1675.The ruler of Junagarh was:

Easy
A Muslim
B Hindu
C Sikh
D Budhist
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1676.Bogra Formula presented in which year?

Easy
A 1951
B 1952
C 1953
D 1944
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1677.Day of Deliverance celebrated in which year?

Easy
A 22 Dec 1937
B 22 Dec 1936
C 22 Dec 1939
D 22 Dec 1929
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1678.Michelangelo was from:

Easy
A Italy
B France
C Greek
D America
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1679.Number of lanes on standard track are:

Easy
A 6
B 8
C 9
D 10
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1680.Hassan al-Banna assassinated in which year?

Easy
A 1941
B 1937
C 1949
D 1955
Other PPSC 2025

Correct Answer: C