FILTER BY SUBTOPIC

Showing 161–180 of 1372

Q161.What is the capacity of a two sided DVD?

Easy
A 8.8 GB
B 9.2 GB
C 9.4 GB
D 9.8 GB
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q162.Which of the following is not an operating system?

Easy
A DOS
B Linux
C Window
D Oracle
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q163.Integrated Circuits (IC ) chips used in computer are made with:

Easy
A Silicon
B copper
C Silver
D Aluminum
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q164.Change the Voice \" The cat chased the mouse.

Easy
A The mouse is chased by cat
B The mouse was chased by cat
C The mouse is being chased by cat
D The mouse was being chased by cat
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q165.Microsoft Windows is the great invention of:

Easy
A Charles Ranlett Flint
B Paul Allen
C Bill Gates
D Both B & C
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q166.Which American Computer Company is called big blue?

Easy
A Microsoft
B Compaq
C IBM
D Tandy Stevenson
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q167.Which part of the computer is called the \"brain of the computer\"?

Easy
A Compiler
B Central Processing Unit
C Visual Display Unit
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q168.Which one of the following is the most powerful computer?

Easy
A Personal Computer
B Super Computer
C Mobile Computer
D Power Computer
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q169.In computing, MB stands for:

Easy
A More Bytes
B Megabyte
C Maximum Byte
D Minimum Byte
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q170.Another name for free software to:

Easy
A Encrypted Software
B Copy Rights Protect Software
C Customized Software
D Public Domain Software
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q171.In computer science, half a byte is also known as:

Easy
A Word
B Four bits
C Nibble
D All of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q172.Which of the Mowing is not used to access the web?

Easy
A ISDN
B Modem
C UDP
D DSL
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q173.Which of the following is the correct option for sending the same letter to multiple people?

Easy
A Mail merge
B Macros
C Template
D Alignment
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q174.Microsoft Office is a type of?

Easy
A System software
B Application software
C Utility software
D Firmware
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q175.which one is not a Multitasking operating System?

Easy
A Windows
B Linux
C Win NT
D DOS
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q176.What type of printers are Dot Matrix Printers?

Easy
A impact printer
B Laser printer
C Inkjet Printer
D Drum Printer
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q177.Hybrid computer is:

Easy
A Digital
B Analog
C Both a & b
D None of these \n
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q178.Microsoft outlook is as :

Easy
A Web server
B Web client
C E mail Server
D None of these \n
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q179.The famous Golden Gate Bridge is Situated at.

Easy
A New York
B New Jersey
C California
D San Francisco
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q180.Where can you change the vertical alignment in Microsoft Word?

Easy
A Paragraph dialog box
B Formatting toolbar
C Page Setup dialog box
D Standard toolbar
Other PPSC 2020

Correct Answer: C