Showing 161–180 of 233

Q161.Complete the Idiom: "Hell hath no fury like__________:

Easy
A A woman scorned (A women scorned)
B A burned woman
C A woman forgotten
D A devil's advocate
Idioms Meaning PPSC 2020

Correct Answer: A

Q162.Complete the Idiom: "Too many cooks spoil the _____________".

Easy
A Meat
B Broth
C Food
D Curry
Idioms Meaning PPSC 2020

Correct Answer: B

Q163.Choose the alternative which best expresses the meaning of the idiom: To End in Somke

Easy
A To come to nothing
B Keep away from
C Extreme hard work
D None of these
Idioms Meaning PPSC 2020

Correct Answer: A

Q164.Choose the correct meaning of the Idiom : To plough the sand"

Easy
A To make the desert bloom
B To work in vain
C To do a difficult work
D to make the desert fertile
Idioms Meaning PPSC 2020

Correct Answer: B

Q165.What is the meaning of the idiom/proverb: "To spill the beans"?

Easy
A To reveal secret information
B To make peace
C End a quarrel
D None of above
Idioms Meaning PPSC 2020

Correct Answer: A

Q166.Complete the sentence with suitable idiom definitely It is a ____ because it has been a very long time to see you:

Easy
A A donkey's year
B A elephant's year
C A dog's year
D None of these
Idioms Meaning PPSC 2020

Correct Answer: A

Q167.Idiom \"On the cards\" means:

Easy
A Likely
B Due
C Evident
D At risk
Idioms Meaning PPSC 2020

Correct Answer: D

Q168.Complete the idiom: To cast ______before Swine"

Easy
A Diamonds
B Pearls
C Gold
D Shadow
Idioms Meaning PPSC 2020

Correct Answer: B

Q169.Complete the Proverb: There is no place like_____".

Easy
A Home
B Heaven
C House
D Forest
Proverbs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q170.Complete the Proverb: \"Make hay while the_______ shines.\"

Easy
A Moon
B Jupiter
C Sun
D Earth
Proverbs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q171.Idiom " Burn the midnight oil "means

Easy
A Counting yours days earning in the night
B Heat up a place to make it comfortable
C Stay awake or study late into the night
D Finish all the resources available
Idioms Meaning PPSC 2020

Correct Answer: C

Q172.Select the most appropriate meaning of the given idiom:A red letter day?

Easy
A An unimportant day
B An important day
C An auspicious day
D A dangerous day
Idioms Meaning PPSC 2025

Correct Answer: B

Q173.Choose the meaning of given Idiom: "Strike while the iron is hot"?

Easy
A to hit someone hard
B The work in a blacksmith's shop.
C to be patient and walt
D to take immediate advantage of a favorable opportunity
Idioms Meaning PPSC 2025

Correct Answer: D

Q174.Choose the correct meaning of the idiom. Jump on the bandwagon?

Easy
A Call for trouble underlined word
B Be extremely excited about something.
C Be influenced easily
D Join a popular trend or activity
Idioms Meaning PPSC 2025

Correct Answer: D

Q175.What does the idiom "Swallow the bait" mean?

Easy
A To ignore a warning trick or lie
B To fully accept something, especially a trick or lie
C To resist temptation
D To speak without thinking
Idioms Meaning PPSC 2025

Correct Answer: B

Q176.Select the most appropriate meaning of the given idiom. To take with a grain of salt?

Easy
A To take seriously
B To take with some reservation
C To take with total disbelief
D To take wholeheartedly
Idioms Meaning PPSC 2025

Correct Answer: B

Q177.Idiom: Dark Horse means?

Easy
A Expected winner
B Unexpected winner
C Planned winner
D None of these
Idioms Meaning PPSC 2025

Correct Answer: B

Q178.Idiom: Up to ante means?

Easy
A To increase your risk
B To increase your safety
C To increase your benefits
D None of these
Idioms Meaning PPSC 2025

Correct Answer: A

Q179.Idiom: Bounce Back means?

Easy
A To go forward
B To recover quickly from a setback or difficulty
C To go ahead
D None of these
Idioms Meaning PPSC 2025

Correct Answer: B

Q180.Idiom: Wear down means?

Easy
A Weaken
B Stronger
C Builder
D None of these
Idioms Meaning PPSC 2025

Correct Answer: A