FILTER BY SUBTOPIC

Showing 161–180 of 3711

Q161.The college employees other than faculty assisting the activities of institutions is called:

Easy
A staff
B Upper class
C Lower class
D None of these
Other PPSC 2023

Correct Answer: A

Q162.Lesson starts from:

Easy
A Previous knowledge
B Forwarding knowledge
C Current knowledge
D None Of these
Other PPSC 2023

Correct Answer: A

Q163.To start curriculum one should make sure that curriculum should be:

Easy
A Relevant with subjective
B Relevant with objective
C Irrelevant with objective
D None of these
Other PPSC 2023

Correct Answer: B

Q164.Research conducted in which type of method:

Easy
A Observational
B Experimental
C Analytical
D None of these
Other PPSC 2023

Correct Answer: B

Q165.The use of traditional classroom strategies and online learning techniques together is called as:

Easy
A Auditive learning
B Blended learning
C Visual learning
D None of these
Other PPSC 2023

Correct Answer: B

Q166.The term spiral curriculum was given by:

Easy
A Jerome Burner
B William James
C Ivan Pavlov
D None of these
Other PPSC 2023

Correct Answer: A

Q167.Which of the following is the nature Of curriculum?

Easy
A Critical
B Creative
C Conservative
D All of these
Other PPSC 2023

Correct Answer: D

Q168.A study of conducted to collect data from different groups of a population at the same time:

Easy
A Ecological studies
B Clinical trials
C Cross sectional study
D Sampling Strategies
Other PPSC 2023

Correct Answer: C

Q169.Implicit cost is also known as:

Easy
A Component cost
B Opportunity cost
C Notional cost
D Incremental cost
Other PPSC 2023

Correct Answer: C

Q170.The Main operation expenses of a business are termed as :

Easy
A Operating expense
B Administration expense
C Non administration expenses
D Selling expense
Other PPSC 2023

Correct Answer: A

Q171.Which statement is correct: Agency conflict is minimized by:

Easy
A increasing share of debt by bond holder & stockholder
B Restructuring remuneration
C Both are correct
D Both are incorrect
Other PPSC 2023

Correct Answer: B

Q172.Agency Theory suggests that managers (the agents), particularly those of large , publically-owned firms , may have different objectives from those of the :

Easy
A Workers
B Subordinates
C Employees
D Shareholders
Other PPSC 2023

Correct Answer: D

Q173.Residual value is the:

Easy
A Value of the asset when it is purchased
B Value of the asset at the end of its useful life
C Cost of the asset
D Allocation of the cost
Other PPSC 2023

Correct Answer: B

Q174.Which item comes under financial activities in cash flow?

Easy
A Redemption of Preference Share
B Issue of Preference Share`
C Interest paid
D All of these
Other PPSC 2023

Correct Answer: D

Q175.Cash budget include:

Easy
A Dividend payable
B Postal expenditure
C Issue of capital
D All of these
Other PPSC 2023

Correct Answer: D

Q176.Which of the following is a revenue reserve?

Easy
A Security premium account
B Capital reserve
C Capital redemption reserve
D None of these
Other PPSC 2023

Correct Answer: A

Q177.is the phase of an audit where the auditor gathers samples to identify any material misstatements in the client's accounting records or other data

Easy
A Substanting testing
B Control testing
C Detective testing
D None of these
Other PPSC 2023

Correct Answer: A

Q178.Market control process consists:

Easy
A Formation of Performance standards
B Performance Appraisal
C Correcting Deviations
D All of these
Other PPSC 2023

Correct Answer: D

Q179.Balance Sheet shows

Easy
A The financial performance at particular date
B the financial position at particular date
C The financial position for an accounting period
D the financial performance for an accounting period
Other PPSC 2023

Correct Answer: B

Q180.The statement of cash flow clarifies cash flows according to:

Easy
A inflow and Outflow
B Operating, Investing, and Financing Activities
C Operating and non-operating Flows
D None of these
Other PPSC 2023

Correct Answer: B