Showing 161–180 of 342

Q161.Who is the current speaker of the Provincial Assembly of Sindh?

Easy
A Murad Ali Shah
B Rehana Leghari
C Agha Siraj Durrani (Syed Owais Shah)
D None of thse
United Nations PPSC 2020

Correct Answer: C

Q162.Who is the current Secretary General of SAARC?

Easy
A Ahmed Saleem
B Esala Ruwan
C Sheal Kant Sharma
D None of thse
United Nations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q163.Who among the following is the current CEO of Google?

Easy
A Sateya Nadela
B Sundar Pichai
C Sergey Brin
D None of these
United Nations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q164.Who was the leader of Infidels in the battle of "Uhad"?

Easy
A Abu Jahl
B Abu Sufyan
C Abu Lahb
D None of these
United Nations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q165.The angel who stands guarded at the door of Hell (Gate keeper of Jahannum)?

Easy
A Maalik
B Sabeel
C Israeel
D Rizwaan
United Nations PPSC 2020

Correct Answer: A

Q166.Who among the following is credited with popularizing the musical term Jugni for the first time?

Easy
A Arif Lohar
B Amjad Lohar
C Alam Lohar
D None of these
United Nations PPSC 2020

Correct Answer: C

Q167.Who was the first women head of Muslim Women student's Federation?

Easy
A Beghum Jehan Ara
B Beghum Shaista Ikram Ullah
C Beghum Nusrat
D None of these
United Nations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q168.Who was the first Muslim Governor of Punjab?

Easy
A Sardar Abdur Rab Nishtar
B Mushtaq Gormani
C Feroz Khan Noon
D Iftikhar Hussain Mamdot
United Nations PMS 2020

Correct Answer: A

Q169.When was Sui Gas first discovered in P akistan?

Easy
A 1959
B 1952
C 1981
D 9899
United Nations PMS 2020

Correct Answer: B

Q170.Vasco da Gama was the native of :

Easy
A Protugal
B Spain
C France
D Italy
United Nations PMS 2020

Correct Answer: A

Q171.The article 3 of Sustainable development Goals of UN relates?

Easy
A Health
B Enviroment
C Nutrition
D Education
United Nations PMS 2020

Correct Answer: A

Q172.The political term Shadow cabinet stands for:

Easy
A A cabinet of ministers specialized in their fields
B A group of specialized criticsin the official opposition party
C A caninet of unelected technocrats
D A group of ministers who are very close to prime minister
United Nations PMS 2020

Correct Answer: B

Q173.SAPTA is a trade agreement by:

Easy
A ASEAN Nations
B APEC Naions
C SAARC Naions
D EU Nations
United Nations PMS 2020

Correct Answer: C

Q174.How many countries are members of SAARC?

Easy
A 5
B 6
C 7
D 8
United Nations PMS 2020

Correct Answer: D

Q175.Who is knocking ------- the door?

Easy
A at
B of
C by
D in
United Nations PPSC 2020

Correct Answer: A

Q176.Who was to develop the design of the mausoleum of Quiad-e-Azam?

Easy
A Yahya bekhtiar
B Yahya Marchent
C IrfanUllah Khan Marwat
D None of these \n
United Nations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q177.Harriet Tubman who worked against slavery was from

Easy
A UK
B USA
C Australia
D Canada \n
United Nations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q178.The latest declaration of commonwealth is about?

Easy
A Connectivity agenda of Trade and Development
B Human traffiking
C Narcotic traffiking
D None of these \n
United Nations PPSC 2020

Correct Answer: A

Q179.The birds who feed marine food remove salt one of glands?

Easy
A Rectal Salt glands
B Endocrine glands
C Pituitary glands
D None of these
United Nations PPSC 2020

Correct Answer: A

Q180.who wrote principle of Muhammadan Jurisprudence?

Easy
A سرعبدالطیف
B سرعبدالرحیم
C سرنعیم یوسف
D یںن ان میں سے کو ئ
United Nations PPSC 2020

Correct Answer: B