FILTER BY SUBTOPIC

Showing 161–180 of 752

Q161.Where is the tomb of Mughal Emperor Jahangir?

Easy
A Sheikhupura
B Lahore
C Multan
D Bahwalpur
General PPSC 2020

Correct Answer: B

Q162.Wakhan Corridor is located to the ____ of Pakistan?

Easy
A West
B East
C North
D South -West
General PMS 2020

Correct Answer: C

Q163.Continental Shelf Limits of Pakistan is :

Easy
A 12 Nautical Miles
B 100 Nautical Miles
C 250 Nautical Miles
D 350 Nautical Miles
General PMS 2020

Correct Answer: D

Q164.The Chairman of National Economic Council is:

Easy
A Finance Minister
B Prime Minister
C President
D None of these
General PMS 2020

Correct Answer: B

Q165.Objectives Resolution was presented in the Constituent Assembly on:

Easy
A 2nd March 1949
B 7th March 1949
C 12th March 1949
D 17th March 1949
General PMS 2020

Correct Answer: B

Q166.Term of the office of Election Commissioner of Pakistan?

Easy
A 3 yar
B 4 year
C 5 year
D 6 year
General PMS 2020

Correct Answer: C

Q167.Identify the most benefited sector of Pakistan because of GPS_plus free access to European union?

Easy
A Sports Goods
B Leather Products
C Textile and garments
D Surgical instruments
General PMS 2020

Correct Answer: C

Q168.Dr. Abdul Salam 1st Nobel Prize recipient of Pakistan got his Ph.D degree from which university?

Easy
A University of London
B Howard University
C Oxford University
D University of Cambridge
General PMS 2020

Correct Answer: D

Q169.Dr. Ruth Pfou the Mother Theresa of Pakistan campaigned against which disease?

Easy
A Cholera
B Leprosy
C Tuberculosis
D Diarrhea
General PMS 2020

Correct Answer: B

Q170.The Pakistan scientist who worked under Albert Einstein?

Easy
A Dr.Saleem uz Zaman Siddique
B Muhammad Raziuddin Siddique
C Dr. Munir Ahmad Khan
D Dr. Abdul salam
General PMS 2020

Correct Answer: B

Q171.Pakistan won the first and the only ICC t20 Cricket World Cup under Captaincy of :

Easy
A Younis Khan
B Imran Khan
C Shahid Afridi
D Rameez Raja
General PPSC 2020

Correct Answer: A

Q172.Thoughts on Pakistan written by?

Easy
A B.R Ambedkar
B Jyotirao Phule
C Savita Ambedkar
D None of these \n
General PPSC 2020

Correct Answer: A

Q173.How many total General Elections were held in Pakistan?

Easy
A 10
B 11
C 15
D None of these
General PPSC 2020

Correct Answer: B

Q174.Hingol Dam is in :

Easy
A KPK
B Balochistan
C Sindh
D None of these
General PPSC 2020

Correct Answer: B

Q175.Pakistan is Separated from Tajikistan by

Easy
A Wakhan Corridor
B Kartarpur Corridor
C Durand Line
D None of these
General PPSC 2020

Correct Answer: A

Q176.Pakistan declared Islam as state religion

Easy
A 1956
B 1962
C 1973
D None of these
General PPSC 2020

Correct Answer: C

Q177.Roti Kapra Our Makkan was slogan of

Easy
A Z A Bhutto
B Ayub khan
C Nawaz Sharif
D None of these
General PPSC 2020

Correct Answer: A

Q178.To be senator in Pakistan minimum age is?

Easy
A 30 years
B 40 years
C 45 years
D None of these
General PPSC 2020

Correct Answer: A

Q179.Akbar the Mughal king was born in which city

Easy
A Agra
B Delhi
C Umerkot
D Thatta
General PPSC 2020

Correct Answer: C

Q180.1992 Pakistan cricket team won the world cup the captain was

Easy
A Zaheer Abbas
B Mian Dad
C Mohsin Hassan khan
D Imran khan
General PPSC 2020

Correct Answer: D