Showing 1–20 of 85

Q1.A person abstains from alcohol is called?

Medium
A Teetotaler
B Omniscient
C Pessimist
D None of these
One Word Substitution PPSC 2026

Correct Answer: A

Q2.A place where ancient,historical, and cultural Things are Kept and exhibition is called?

Medium
A Gallery
B Museum
C Auditorium
D None of these
One Word Substitution PPSC 2026

Correct Answer: B

A museum is a place where historical and cultural artifacts are preserved and exhibited.

Q3.One Word Substitute: A person with attractive personality is called?

Medium
A Charismatic
B Ideal
C Optimist
D None of these
One Word Substitution PPSC 2026

Correct Answer: A

A person with an attractive, magnetic personality is called charismatic.

Q4.One Word Substitution: The cure for all diseases is called :

Medium
A Panacea
B Solution
C Solved
D None of these
One Word Substitution PPSC 2026

Correct Answer: A

A cure for all diseases or problems is called a panacea.

Q5.A government ruled by a king or queen

Easy
A Republic
B Democracy
C Monarchy
D Oligarchy
One Word Substitution PPSC

Correct Answer: C

Monarchy is a government ruled by a king or queen.

Q6.A person who believes in God

Easy
A Theist
B Atheist
C Agnostic
D Deist
One Word Substitution PPSC

Correct Answer: A

A theist believes in the existence of God.

Q7.A person who is indifferent to pleasure and pain

Hard
A Stoic
B Epicure
C Hedonist
D Cynic
One Word Substitution PMS

Correct Answer: A

A stoic is indifferent to pleasure or pain.

Q8.A person who loves mankind

Medium
A Misanthrope
B Philanthropist
C Egoist
D Altruist
One Word Substitution PPSC

Correct Answer: B

Philanthropist means a person who loves and helps mankind.

Q9.A remedy for all diseases

Medium
A Antidote
B Panacea
C Vaccine
D Cure
One Word Substitution CSS

Correct Answer: B

Panacea means a solution or remedy for all problems.

Q10.A study of birds is called

Easy
A Ornithology
B Entomology
C Geology
D Zoology
One Word Substitution CSS

Correct Answer: A

Ornithology is the study of birds.

Q11.A word that reads the same forwards and backwards

Medium
A Palindrome
B Anagram
C Synonym
D Acronym
One Word Substitution CSS

Correct Answer: A

Palindrome e.g., madam, level.

Q12.Murder of a brother

Medium
A Patricide
B Matricide
C Fratricide
D Regicide
One Word Substitution PMS

Correct Answer: C

Fratricide is the murder of one's brother.

Q13.One who cannot be corrected

Medium
A Inaudible
B Incorrigible
C Infallible
D Illegible
One Word Substitution CSS

Correct Answer: B

Incorrigible means not able to be corrected.

Q14.One who deals in cattle

Hard
A Draper
B Haberdasher
C Drover
D Mercer
One Word Substitution PPSC

Correct Answer: C

A drover is one who deals in cattle.

Q15.One who hates women

Medium
A Misogynist
B Feminist
C Philanderer
D Misanthrope
One Word Substitution CSS

Correct Answer: A

A misogynist is someone who dislikes or despises women.

Q16.One who is present everywhere

Easy
A Omnipresent
B Omnipotent
C Omniscient
D Invisible
One Word Substitution CSS

Correct Answer: A

Omnipresent means present everywhere at the same time.

Q17.One who is unable to pay debts

Easy
A Insolvent
B Solvent
C Bankrupt
D Defaulter
One Word Substitution PPSC

Correct Answer: A

Insolvent means unable to pay debts.

Q18.One who walks in sleep is called

Medium
A Insomniac
B Somniloquist
C Somnambulist
D Narcissist
One Word Substitution PMS

Correct Answer: C

Somnambulist means a sleepwalker.

Q19.The place where monks live

Easy
A Monastery
B Convent
C Nunnery
D Temple
One Word Substitution FPSC

Correct Answer: A

A monastery is where monks live.

Q20.A collection of poems

Medium
A Anthology
B Dictionary
C Encyclopedia
D Atlas
One Word Substitution CSS

Correct Answer: A

An anthology is a published collection of poems or other pieces of writing.