Showing 1–20 of 34

Q1.What does "Ameliorate" mean?

Hard
A Worsen
B Improve
C Destroy
D Ignore
Word Meanings CSS

Correct Answer: B

Ameliorate means to make something bad better.

Q2.What does "Equivocal" mean?

Hard
A Clear
B Definite
C Ambiguous
D Obvious
Word Meanings CSS

Correct Answer: C

Equivocal means open to more than one interpretation.

Q3.What does "Ephemeral" mean?

Hard
A Permanent
B Long-lasting
C Short-lived
D Eternal
Word Meanings PMS

Correct Answer: C

Ephemeral means lasting for only a short time.

Q4.What does "Inimical" mean?

Hard
A Friendly
B Helpful
C Hostile
D Neutral
Word Meanings CSS

Correct Answer: C

Inimical means tending to obstruct or harm.

Q5.What does "Laconic" mean?

Medium
A Wordy
B Brief
C Detailed
D Lengthy
Word Meanings CSS

Correct Answer: B

Laconic means using very few words.

Q6.What does "Magnanimous" mean?

Medium
A Petty
B Selfish
C Generous
D Mean
Word Meanings PPSC

Correct Answer: C

Magnanimous means very generous or forgiving.

Q7.What does "Nefarious" mean?

Medium
A Virtuous
B Wicked
C Noble
D Honest
Word Meanings CSS

Correct Answer: B

Nefarious means wicked or criminal.

Q8.What does "Perfidious" mean?

Hard
A Loyal
B Faithful
C Treacherous
D Honest
Word Meanings PMS

Correct Answer: C

Perfidious means deceitful and untrustworthy.

Q9.What does "Reticent" mean?

Medium
A Talkative
B Reserved
C Loud
D Outgoing
Word Meanings CSS

Correct Answer: B

Reticent means not revealing one's thoughts readily.

Q10.What does "Sanguine" mean?

Hard
A Pessimistic
B Sad
C Optimistic
D Angry
Word Meanings CSS

Correct Answer: C

Sanguine means optimistic, especially in a difficult situation.

Q11.What does "Tenacious" mean?

Medium
A Weak
B Persistent
C Careless
D Fragile
Word Meanings CSS

Correct Answer: B

"Tenacious" means tending to keep a firm hold; persistent.

Q12.What does "Verbose" mean?

Medium
A Brief
B Concise
C Using too many words
D Quiet
Word Meanings PMS

Correct Answer: C

"Verbose" means using more words than needed.

Q13.What does "Wane" mean?

Medium
A Grow
B Decrease or decline
C Improve
D Strengthen
Word Meanings CSS

Correct Answer: B

"Wane" means to decrease in vigor, power, or extent.

Q14.What does "Xenophobia" mean?

Medium
A Fear of darkness
B Fear or dislike of foreigners
C Love of strangers
D Fear of heights
Word Meanings PPSC

Correct Answer: B

"Xenophobia" is the dislike of or prejudice against people from other countries.

Q15.What does "Yearn" mean?

Easy
A Hate
B Long for
C Fear
D Ignore
Word Meanings CSS

Correct Answer: B

"Yearn" means to have an intense longing for something.

Q16.What does "Zealous" mean?

Easy
A Indifferent
B Inactive
C Enthusiastic
D Calm
Word Meanings PMS

Correct Answer: C

"Zealous" means having great energy or enthusiasm.

Q17.What does "Acumen" mean?

Hard
A Foolishness
B Sharpness of mind
C Dullness
D Weakness
Word Meanings CSS

Correct Answer: B

"Acumen" means the ability to make good judgements.

Q18.What does "Banal" mean?

Hard
A Original
B Interesting
C Commonplace, lacking originality
D Unique
Word Meanings PPSC

Correct Answer: C

"Banal" means so lacking in originality as to be obvious and boring.

Q19.What does "Camaraderie" mean?

Medium
A Rivalry
B Mutual trust and friendship
C Hostility
D Competition
Word Meanings CSS

Correct Answer: B

"Camaraderie" means mutual trust and friendship among people.

Q20.What does "Decorum" mean?

Medium
A Disorder
B Proper behavior and good taste
C Rudeness
D Chaos
Word Meanings PMS

Correct Answer: B

"Decorum" means behavior in keeping with good taste and propriety.