Showing 1–20 of 178

Q1.Which is the largest animal in the world?

Easy
A Blue Whale
B African Elephant
C Giraffe
D Whale Shark
Largest PMS

Correct Answer: A

The blue whale is the largest animal ever known to have existed.

Q2.Which is the largest continent in the world?

Easy
A Asia
B Africa
C North America
D Europe
Largest PPSC

Correct Answer: A

Asia is the largest continent by both area and population.

Q3.Which is the largest country in the world by area?

Easy
A Russia
B Canada
C China
D United States
Largest PPSC

Correct Answer: A

Russia is the largest country by land area.

Q4.Which is the largest desert in the world?

Medium
A Antarctic Desert
B Sahara Desert
C Arabian Desert
D Gobi Desert
Largest CSS

Correct Answer: A

The Antarctic Polar Desert is the largest desert by area.

Q5.Which is the largest island in the world?

Easy
A Greenland
B New Guinea
C Borneo
D Madagascar
Largest FPSC

Correct Answer: A

Greenland is the largest island in the world.

Q6.Which is the largest ocean in the world?

Easy
A Pacific Ocean
B Atlantic Ocean
C Indian Ocean
D Arctic Ocean
Largest FPSC

Correct Answer: A

The Pacific Ocean is the largest and deepest ocean.

Q7.Name the largest island in the world?

Medium
A Alaska
B Greenland
C Finland
D None of these
Largest PPSC 2026

Correct Answer: B

Greenland is the largest island in the world.

Q8.Largest lake in East Asia?

Easy
A Lake Qinghai
B Caspean sea
C lake baikal
D lake satpara
Largest PPSC 2024

Correct Answer: A

Q9.Nanga parbat highest Peak:

Easy
A 7th
B 8th
C 9th
D 13th
Largest PPSC 2024

Correct Answer: C

Q10.Largest and heaviest snake in the world is

Easy
A Anaconda
B Cobra
C Green Anaconda
D Python
Largest PPSC 2024

Correct Answer: C

Q11.Which country has the largest coast line ?

Easy
A Australia
B Russia
C Canada
D USA
Largest PPSC 2024

Correct Answer: C

Q12.What is the highest peak of salt range?

Easy
A Sakasar
B K-2
C Tirich Mir
D Nanga Parbat
Largest PPSC 2024

Correct Answer: A

Q13.Which is the highest mountain of Hindu Kush Range:

Easy
A Tirrich Mir
B Nanga Parbat
C K-2
D None of these
Largest PPSC 2024

Correct Answer: A

Q14.Which of the following countries has the longest coastline in the world?

Easy
A Indonesia
B Australia
C Canada
D India
Largest PPSC 2024

Correct Answer: C

Q15.Which one of the following countries is the largest producer of uranium?

Easy
A Australia
B Namibia
C Kazakhstan
D Canada
Largest PPSC 2024

Correct Answer: C

Q16.Which African country is largest in the area:

Easy
A Chad
B Algeria
C Sudan
D Tanzania
Largest PPSC 2023

Correct Answer: B

Q17.The Largest artificial lake in the world in:

Easy
A Balkal lake
B Mead lake
C Kariba lake
D Superior lake
Largest PPSC 2023

Correct Answer: C

Q18.Which is the largest lake in Europe:

Easy
A Onega lake
B Garda lake
C Ladoga lake
D Como lake
Largest PPSC 2023

Correct Answer: C

Q19.Which is the largest coral reef in the world:

Easy
A Mesoamerican reef
B Florida Keys reef
C Great Barrier reef
D None of these
Largest PPSC 2023

Correct Answer: C

Q20.What is the largest font size available in drop down menu of MS ord:

Easy
A 68
B 70
C 72
D 78
Largest PPSC 2023

Correct Answer: C