Showing 1–20 of 119

Q1.Which city is known as the City of Light?

Easy
A Paris
B London
C New York
D Amsterdam
Famous Cities PPSC

Correct Answer: A

Paris is traditionally called the City of Light.

Q2.Which city is known as the Forbidden City?

Hard
A Lhasa
B Beijing
C Kathmandu
D Kyoto
Famous Cities PMS

Correct Answer: A

Lhasa in Tibet is historically known as the Forbidden City.

Q3.Which city is known as the Pearl of the Orient?

Medium
A Hong Kong
B Singapore
C Manila
D Bangkok
Famous Cities CSS

Correct Answer: A

Hong Kong is often called the Pearl of the Orient.

Q4.Which city is known as the Windy City?

Medium
A Chicago
B Boston
C Detroit
D Seattle
Famous Cities FPSC

Correct Answer: A

Chicago is nicknamed the Windy City.

Q5.Chabahar Port is located on which gulf

Easy
A Gulf of Oman
B hurrican gulf
C gulf of mexico
D None of These
Famous Cities PPSC 2024

Correct Answer: A

Q6.Derawar Fort is located in which desert:

Easy
A SAHARA
B THAL
C CHOLISTAN
D THAR
Famous Cities PPSC 2024

Correct Answer: C

Q7.Princeton University located at:

Easy
A Mexico
B New Jersy
C Switzerland
D California
Famous Cities PPSC 2024

Correct Answer: B

Q8.The Atacama Desert is located in ?

Easy
A Chile
B Bolivia
C Argentina
D None of These
Famous Cities PPSC 2024

Correct Answer: A

Q9.Johannesburg is a city of which African country?

Easy
A China
B South Africa
C Libya
D None of These
Famous Cities PPSC 2024

Correct Answer: B

Q10.Johannesburg is a city of?

Easy
A South Africa
B Libya
C China
D Egypt
Famous Cities PPSC 2024

Correct Answer: A

Q11.The Fifth Fleet of USA is located in:

Easy
A Syria
B Bahrain
C Italy
D Qatar
Famous Cities PPSC 2023

Correct Answer: B

Q12.Great Salt Lake is located in ?

Easy
A Arizona, US
B Utah, US
C Florida, US
D Colorado, US
Famous Cities PPSC 2023

Correct Answer: B

Q13.Great Bear Lake is located in ?

Easy
A Germany
B Italy
C Canada
D USA
Famous Cities PPSC 2023

Correct Answer: C

Q14.Hubbard Glacier is located in ?

Easy
A Europe
B North America
C South America
D Asia
Famous Cities PPSC 2023

Correct Answer: B

Q15.Terbela Dam is located in:

Easy
A Wazirabad
B Swabi
C Mardan
D Shangla
Famous Cities PPSC 2023

Correct Answer: B

Q16.Where is Shah Jahan's Tomb located in:

Easy
A Dehli
B Sikan
C Agra
D None of these
Famous Cities PPSC 2023

Correct Answer: C

Q17.Ching Ping Dam is located in:

Easy
A Japan
B China
C Thailand
D South Korea
Famous Cities PPSC 2020

Correct Answer: B

Q18.Hoover, one of the most beautiful dams in the world is located in:

Easy
A Canada
B England
C USA
D France
Famous Cities PPSC 2020

Correct Answer: C

Q19.The famous Adam's Peak, which is venerated by Christians, Muslims, Buddhists, and Hindus is located in:

Easy
A Syria
B Turkey
C Malaysia
D Sri Lanka
Famous Cities PPSC 2020

Correct Answer: D

Q20."Dasht-e-Lut" desert is located in?

Easy
A China
B Iran
C Afghanistan
D Uzbekistan
Famous Cities PPSC 2020

Correct Answer: B