Showing 1–8 of 8

Q1.The Ashes series is contested between which two countries?

Easy
A England and Australia
B India and Pakistan
C South Africa and Australia
D England and India
Famous Tournaments PPSC

Correct Answer: A

The Ashes is a Test cricket series between England and Australia.

Q2.The Davis Cup is associated with which sport?

Medium
A Tennis
B Golf
C Cricket
D Badminton
Famous Tournaments CSS

Correct Answer: A

The Davis Cup is the premier international team event in mens tennis.

Q3.The Ryder Cup is associated with which sport?

Medium
A Golf
B Tennis
C Cricket
D Sailing
Famous Tournaments FPSC

Correct Answer: A

The Ryder Cup is a golf competition between Europe and the United States.

Q4.The Thomas Cup is associated with which sport?

Hard
A Badminton
B Tennis
C Table Tennis
D Squash
Famous Tournaments PMS

Correct Answer: A

The Thomas Cup is the international mens badminton team championship.

Q5.The Tour de France is associated with which sport?

Easy
A Cycling
B Athletics
C Motor racing
D Swimming
Famous Tournaments PPSC

Correct Answer: A

The Tour de France is the most famous professional cycling race.

Q6.The first Commonwealth Games were held in which country?

Medium
A Australia
B Canada
C England
D India
Famous Tournaments PPSC 2026

Correct Answer: B

The first Commonwealth Games (then British Empire Games) were held in Canada in 1930.

Q7.The distance between the first hurdle of 400m hurdle race for men is?

Easy
A 40m
B 43m
C 13.72m
D None of these
Famous Tournaments PPSC 2026

Correct Answer: C

Q8.Shandur Polo festival held in which month?

Hard
A August
B September
C July
D June
Famous Tournaments PPSC 2026

Correct Answer: C