Showing 1–20 of 294

Q1.Which Microsoft application is used for newsletters and desktop publishing?

Easy
A MS Word
B MS publisher
C MS Excel
D MS PowerPoint
Document Formatting PPSC 2026

Correct Answer: B

MS Publisher is designed for desktop publishing, newsletters, brochures, and flyers.

Q2.Removing the unwanted part of an image is called?

Easy
A Rotating
B Resizing
C Cropping
D Filtering
Document Formatting PPSC 2025

Correct Answer: C

Q3.In Ms Word color of hyperlink is?

Easy
A Black
B Red
C Blue
D Green
Document Formatting PPSC 2026

Correct Answer: C

Q4.Purpose of citation and bibliography in MS word:

Easy
A to add reference as citation and bibliography
B to save for later
C to share it with others
D All of these
Document Formatting PPSC 2024

Correct Answer: A

Q5.The word attachment email is used to attach:

Easy
A to attach video, images and documents
B only videos
C only documents
D only images
Document Formatting PPSC 2024

Correct Answer: A

Q6.We can open the MS word file by typing ___in the run dialogue box.

Easy
A Winword.exe
B word.docx
C word.exe
D None of these
Document Formatting PPSC 2023

Correct Answer: A

Q7.How muny different positions can you set for drop cap in MS Word:

Easy
A 1
B 2
C 3
D 4
Document Formatting PPSC 2023

Correct Answer: B

Q8.The title of page of Microsoft Word document is called:

Easy
A Start Page
B Cover page
C Front page
D None of these
Document Formatting PPSC 2023

Correct Answer: B

Q9.Which of the following is not essential component to perform a mall merge operation?

Easy
A main document
B merge field
C word field
D data field
Document Formatting PPSC 2023

Correct Answer: C

Q10.Which Key is used for help in MS word:

Easy
A F1
B F3
C F5
D F7
Document Formatting PPSC 2023

Correct Answer: A

Q11.In MS Word Go to is part of :

Easy
A Locate
B Find
C Search
D Replace
Document Formatting PPSC 2023

Correct Answer: B

Q12.To view the left side of the page we use in a document in MS Word , which scroll bar should be utilized:

Easy
A Vertical Scroll Bar
B Left Margin Scroll Bar
C Vertical Scroll Bar
D None of these
Document Formatting PPSC 2023

Correct Answer: D

Q13.In MS Word . "Ctrl + Page Up" is used to:

Easy
A Moves the cursor one Page Up
B Moves the cursor one Line Up
C Moves the cursor one Screen Up
D Moves the cursor one Paragraph Up
Document Formatting PPSC 2023

Correct Answer: A

Q14.In MS Word superscript subscript strike through are known as:

Easy
A Font Style
B Font Format
C Font Family
D Font Effect
Document Formatting PPSC 2023

Correct Answer: D

Q15.A feature of MS Word that saves the document automatically after certain interval is:

Easy
A Auto update
B Auto recover
C Auto save
D None of these
Document Formatting PPSC 2023

Correct Answer: C

Q16.Which option in file menu is used to close a file in MS Word:

Easy
A Exit
B Close
C Quit
D New
Document Formatting PPSC 2023

Correct Answer: B

Q17.To check spelling abd grammar which key is used in MS Word:

Easy
A F3
B F5
C F7
D F9
Document Formatting PPSC 2023

Correct Answer: C

Q18.In Ms Word adding a Ghost text,Such as "confidential" behind the text applied using:

Easy
A Isert clip Art
B Watermark
C Embossed text formating
D Embedded text formating
Document Formatting PPSC 2023

Correct Answer: B

Q19.To undo last action in MS word,______ Shortcut combination is used:

Easy
A Ctrl+U
B Ctrl+V
C Ctrl+X
D Ctrl+Z
Document Formatting PPSC 2023

Correct Answer: D

Q20.In MS Word what is the shortcut key for center the selected text:

Easy
A Ctrl+C
B Ctrl+E
C Ctrl+A
D Ctrl+F
Document Formatting PPSC 2023

Correct Answer: B