Showing 1–20 of 218

Q1.Which is used to enter current date and time in excel:

Easy
A Today()
B Date()
C Now()
D Time()
Excel Interface PPSC 2024

Correct Answer: C

Q2.Purpose of Match function in excel:

Easy
A returns the relative position of an item in an array that doesn'tmatches a specified value
B returns the irrrelative position of an item in an array that matches a specified value
C returns the relative position of an item in an array that matches a specified value
D None of These
Excel Interface PPSC 2024

Correct Answer: C

Q3.How many columns are in one Microsoft Excel sheet ?

Easy
A 16384
B 299
C 10000
D None of these
Excel Interface PPSC 2024

Correct Answer: A

Q4.The group of cells in MS Excel is known as:

Easy
A set
B List
C Range
D None of these
Excel Interface PPSC 2023

Correct Answer: C

Q5.What is the maximum angle you can rotate text within a cell in MS Excel

Easy
A 90
B 180
C 270
D 360
Excel Interface PPSC 2023

Correct Answer: B

Q6.In which Microsoft office suite, it allow you to create visually engaging presentations:

Easy
A MS Word
B MS Power Point
C MS Excel
D None of these
Excel Interface PPSC 2023

Correct Answer: B

Q7.The extension of MS Excel is :

Easy
A xls
B docx
C ppt
D None of these
Excel Interface PPSC 2023

Correct Answer: A

Q8.In Excel , Columns are labelled as ________

Easy
A A,B,C
B A1,A2,A3,
C 1,2,3
D $A$1,$B$2
Excel Interface PPSC 2023

Correct Answer: A

Q9.Which of the following is not a term of MS-Excel?

Easy
A Cell
B Row
C Column
D Document
Excel Interface PPSC 2023

Correct Answer: D

Q10.Which key is press to enter the data in a cell in Excel:

Easy
A Enter
B Shift
C Space
D
Excel Interface PPSC 2023

Correct Answer: A

Q11.Microsoft office suite spreadsheet program is ________.

Easy
A MS Word
B MS Excel
C MS PowerPoint
D None of these
Excel Interface PPSC 2023

Correct Answer: B

Q12.# Value ! Error in Microsoft excel represents:

Easy
A The width of the cell is less to is display the answer
B Parameter provided to the function is of wrong data type
C Value of the answer needs to be round off
D When Excel does not recognize the format
Excel Interface PPSC 2023

Correct Answer: D

Q13.In MS-Excel two common wildcard characters that MS Excel recognizes are:

Easy
A * and ?
B ^and /
C None of these
D B
Excel Interface PPSC 2023

Correct Answer: A

Q14.In MS Excel the command used to combine/ merge the consecutively selected cells and center aligned is:

Easy
A Combine & Center
B Merge & Center
C Merge Cells
D Combine
Excel Interface PPSC 2023

Correct Answer: B

Q15.To add two cells (A1 and A2) together in MS Excel,

Easy
A A1+A2
B Plus A1 and A2
C None of these
D A1 plus A2
Excel Interface PPSC 2023

Correct Answer: A

Q16.Which one is the spreadsheet application that comes with MS Office software group:

Easy
A MS Word
B MS excel
C MS powerpoint
D MS Access
Excel Interface PPSC 2023

Correct Answer: B

Q17.Microsoft Excel functions arguments are always written in:

Easy
A Cells
B Rows
C Columns
D Parentheses
Excel Interface PPSC 2023

Correct Answer: D

Q18.Which is correct form of Cell range in MS Excel ?

Easy
A A1-A10
B A1-B1
C A1 : A10
D A1 to A10
Excel Interface PPSC 2023

Correct Answer: C

Q19.Excel is program that is used to prepare a:

Easy
A Database
B Textbook
C Spreadsheet
D Workbook
Excel Interface PPSC 2023

Correct Answer: C

Q20.In MS Excel 2016 Which of the following can be used to split window into two?

Easy
A Format>Window (Formate>Window)
B View>Window>split
C Window>split
D View>Split
Excel Interface PPSC 2020

Correct Answer: B