Showing 1–20 of 123

Q1.What are Macros in MS Excel?

Medium
A Automated Scripts
B Formulas
C Charts
D Tables
Formulas PPSC 2026

Correct Answer: A

Macros in Excel are automated scripts that record and replay sequences of actions.

Q2.To add value in excel we use formula:

Easy
A Add
B Sum
C Auto sum
D Any of these
Formulas PPSC 2024

Correct Answer: C

Q3.When working with formulas in Excel, how can you see the intermediate results of a calculation before the final answer is displayed:

Easy
A Evaluate on formula bar
B Shown on formula bar
C Middle of the formula
D Evaluation cannot be done in between the calculation
Formulas PPSC 2023

Correct Answer: A

Q4.In MS Excel , mathematical formula contains:

Easy
A Label
B Numeric value
C Both A & B
D None of these
Formulas PPSC 2023

Correct Answer: C

Q5.In MS Excel function to return one value if a condition is true and another value if it's false;

Easy
A If Function
B Sum function
C Decimal Function
D info Function
Formulas PPSC 2023

Correct Answer: A

Q6.Which command is used to add data in Excel?

Easy
A ADD
B COUNT
C SUM
D None of these
Formulas PPSC 2023

Correct Answer: C

Q7.Which basic symbol is used to execute formulas in Ms Excel?

Easy
A :
B =
C #
D ~
Formulas PPSC 2023

Correct Answer: B

Q8.Which of the following functions in Microsoft Excel is used to count items in a cell range:

Easy
A COUNT
B AVERAGE
C SUM
D MAX
Formulas PPSC 2020

Correct Answer: A

Q9.Which area in an excel window allows entering values and formulas?

Easy
A Title bar
B Menu bar
C Formula bar
D Standard toolbar
Formulas PPSC 2020

Correct Answer: C

Q10.In MS Excel 2016, 'Conditional Formatting'. option is available in___ menu.

Easy
A insert
B Page Layout
C Formula
D Home
Formulas PPSC 2020

Correct Answer: D

Q11.Which of the following is not a function in Microsoft Excel?

Easy
A SUM
B MAX
C MIN
D AVG \n
Formulas PPSC 2020

Correct Answer: D

Q12.Cell Entry \"Jully 16,2016\" will be considered a ____ by Excel sheet:

Easy
A Number
B Formula
C Value
D Label
Formulas PPSC 2020

Correct Answer: C

Q13..Which of the following is not a function in Microsoft Excel?

Easy
A SUM
B MIN
C MIN
D AVG
Formulas PPSC 2020

Correct Answer: D

Q14.Which of the following Excel feature allows users to evaluate values and return a result?

Easy
A Formulas
B Formatting
C Insertions
D Filters
Formulas PPSC 2020

Correct Answer: A

Q15.Which of the following methods can not be used to enter data in an MS Excel cell:

Easy
A Pressing an arrow key
B Pressing the Tab key
C Pressing the Esc key
D Clicking on the formula bar
Formulas PPSC 2020

Correct Answer: C

Q16.In MS Excel, to create a formula, you can use:

Easy
A Values but not cell references
B Cell References but not values
C Values for cell references although not both at the same time
D Both value and cell references
Formulas PPSC 2020

Correct Answer: D

Q17.In Excel, the "SUMIF" function.

Easy
A Multiples cells
B Count cells
C Add a range of cells based on a condition
D finds the average
Formulas PPSC 2025

Correct Answer: C

Q18.Where is the cell name shown in Microsoft Excel?

Easy
A Title Bar
B Status Bar
C Formula Bar
D Name box
Formulas PPSC 2025

Correct Answer: D

Q19.Auto sum in Excel is used for ?

Easy
A Divide the Range of the cell
B Add the Range of the Cell
C Add the Range of the row
D None of these
Formulas PPSC 2025

Correct Answer: B

Q20.In Excel formulas are written by starting with:

Easy
A _
B +
C =
D )
Formulas PPSC 2025

Correct Answer: C