Showing 1–20 of 32

Q1.Initially how many pages of Epstein were published?

Medium
A 20 lac
B 30 lac
C 40 lac
D None of these
Global Politics PPSC 2026

Correct Answer: B

Q2.Recently USA picked which Venezuela President on 3 January 2026?

Medium
A Hugo Chávez
B Nicolás Maduro
C Jaime Lusinchi
D Luis Herrera Campins
Global Politics PPSC 2026

Correct Answer: B

On 3 January 2026, the news regarding Venezuela centered on President Nicolás Maduro.

Q3.Legislature bill of asylum passed by which country?

Easy
A Nepal
B Australia
C Canada
D USA
Global Politics PPSC 2026

Correct Answer: B

Q4.China gave a Peace Plan for the Ukraine war in 2023. How many points were included in China's peace plan?

Medium
A 6
B 10
C 12
D None of these
Global Politics CSS 2026

Correct Answer: C

China's 2023 peace plan for the Ukraine war consisted of 12 points.

Q5."G-2 or Group of Two" is an informal diplomacy between:

Medium
A Germany and Greece
B US and China
C Germany and Ghana
D None of these
Global Politics CSS 2026

Correct Answer: B

The informal 'G-2' concept refers to a hypothetical or informal bilateral relationship between the US and China, the world's two largest economies.

Q6.World Religion Day 2021 was celebrated on ______ January.

Medium
A 13
B 14
C 15
D None of these
Global Politics CSS 2023

Correct Answer: B

Correct Answer: 14.

Q7.The South Sudan independence referendum was held in:

Medium
A 2011
B 2012
C 2013
D None of these
Global Politics CSS 2023

Correct Answer: A

Correct Answer: 2011.

Q8.______ doesn't support any aquatic life:

Medium
A Red Sea
B Caspian Sea
C Dead Sea
D None of these
Global Politics CSS 2023

Correct Answer: C

Correct Answer: Dead Sea.

Q9.______ is the Afghan Foreign Minister:

Medium
A Abdul Ghani
B Mullah Yaqoob
C Amir Khan Muttaqi
D None of these
Global Politics CSS 2023

Correct Answer: C

Correct Answer: Amir Khan Muttaqi.

Q10.The Falkland Islands are located near:

Medium
A Australia
B Argentina
C UK
D None of these
Global Politics CSS 2023

Correct Answer: B

Correct Answer: Argentina.

Q11.The Lapis Lazuli Corridor links Afghanistan to:

Medium
A Iran
B Turkey
C Russia
D None of these
Global Politics CSS 2023

Correct Answer: B

Correct Answer: Turkey.

Q12.The 2023 Special Olympics were held in:

Medium
A Germany
B Belgium
C Portugal
D None of these
Global Politics CSS 2023

Correct Answer: A

Correct Answer: Germany.

Q13.NAFTA stands for:

Medium
A North African Free Trade Agreement
B North Atlantic Free Trade Agreement
C North American Free Trade Agreement
D None of these
Global Politics CSS 2023

Correct Answer: C

Correct Answer: North American Free Trade Agreement.

Q14.The ______ is the world's largest inland body of water.

Medium
A Caspian Sea
B California Sea
C Bering Sea
D None of these
Global Politics CSS 2023

Correct Answer: A

Correct Answer: Caspian Sea.

Q15.FATF stands for:

Medium
A Financial Action Task Force
B Federal Agency Task Force
C Financial Authority Task Force
D None of these
Global Politics CSS 2022

Correct Answer: A

Correct Answer: Financial Action Task Force.

Q16.Washington D.C. is the ______ state of the USA.

Medium
A 48th
B 49th
C 50th
D None of these
Global Politics CSS 2022

Correct Answer: D

Correct Answer: None of these.

Q17.______ will be the next leap year.

Medium
A 2022
B 2023
C 2024
D None of these
Global Politics CSS 2022

Correct Answer: C

Correct Answer: 2024.

Q18.The Upper House of the British Parliament is:

Medium
A Senate
B House of Lords
C House of Commons
D None of these
Global Politics CSS 2022

Correct Answer: B

Correct Answer: House of Lords.

Q19.Hamas is an Islamic organization working for the:

Medium
A Liberation of Palestine
B Liberation of Chechnya
C Liberation of Kashmir
D None of these
Global Politics CSS 2022

Correct Answer: A

Correct Answer: Liberation of Palestine.

Q20.The Summit for Democracy was held in ______ in December 2021.

Medium
A New York
B London
C Washington
D None of these
Global Politics CSS 2022

Correct Answer: C

Correct Answer: Washington.