Showing 1–20 of 136

Q1.NurSultan Nazarbayev was the former president of?

Medium
A Tajikistan
B Kazakastan
C Afghanistan
D None of these
Leadership Changes PPSC 2026

Correct Answer: B

Q2.Cardinal Robert Prevost recently become?

Medium
A President of Italy
B PM of Vatican City
C Pope of Catholic Church
D Father of Jews
Leadership Changes PPSC 2026

Correct Answer: C

Cardinal Robert Prevost was elected as the Pope of the Catholic Church.

Q3.Kyssm jomart is the President of which country:

Medium
A Afghanistan
B Tajikistan
C Azerbijan
D Kazakastan
Leadership Changes PPSC 2026

Correct Answer: D

Kassym-Jomart Tokayev is the President of Kazakhstan.

Q4.Current Secretary of State of USA?

Medium
A Antony Blinken
B Marco Rubio
C Mike Pompeo
D John Kerry
Leadership Changes PPSC 2026

Correct Answer: B

Marco Rubio is the current US Secretary of State.

Q5.Donald Trump succeeded ________ as president.

Medium
A Joe Biden
B Kamala Harris
C Barack Obama
D None of these
Leadership Changes PPSC 2026

Correct Answer: A

Donald Trump succeeded Joe Biden as U.S. President.

Q6.Who is the current Vice President of USA?

Easy
A Marco Rubio
B JD Vance
C Kamala Harris
D None of these
Leadership Changes PPSC 2026

Correct Answer: B

Q7.First Muslim mayor of New York to take Oath on Quran?

Hard
A Zohran Mumdani
B Sadiq Khan
C Both
D None of these
Leadership Changes PPSC 2026

Correct Answer: A

Q8.Who is the foreign Minister of Russia.

Easy
A Sergey Lavrov
B Putin
C Sir Gregoy
D None of These
Leadership Changes PPSC 2024

Correct Answer: A

Q9.Vice President of USA:

Easy
A Joe Biden
B Kmala Haris
C Antony J. Blinken
D Racheen Ravindra
Leadership Changes PPSC 2024

Correct Answer: B

Q10.Which president of IOC was close to closing the Committee of 2020?

Easy
A Thomus Bach
B Juan Antonio Samaranch
C Jacques Rogge
D None of these Sub Divisional Officer (
Leadership Changes PPSC 2024

Correct Answer: A

Q11.In which city Indus Water Treaty signed by the Prime Minister of India and President of Pakistan?

Easy
A Karachi
B Lahore
C Dehli
D Kolkata
Leadership Changes PPSC 2024

Correct Answer: A

Q12.Who was the fourth Prime Minister of Pakistan?

Easy
A Khawaja Nazimuddin
B Muhammad Ali Bogra
C Ch Muhammad Ali
D Feroz Khan Noon
Leadership Changes PPSC 2024

Correct Answer: C

Q13.Ismail Sabri is the ____Malaysia. Prime Minister of?

Easy
A 17th
B 8th
C 9th
D 12th
Leadership Changes PPSC 2024

Correct Answer: C

Q14.Who is the current President of Iran?

Easy
A Ebrahim Raisi
B Abdul Nasir
C Mohsin Raza
D Amir Hussain
Leadership Changes PPSC 2023

Correct Answer: A

Q15.The third Prime Minister of Pakistan was ?

Easy
A Khawaja Nazim ud Din
B Ch. Muhammad Ali
C Muhammad Ali Bogra
D Ibrahim Ismail Chundrigar
Leadership Changes PPSC 2023

Correct Answer: C

Q16.Which ex-president of Egypt passed away in the year 2020?

Easy
A Husni Mubarak
B Hafiz UI Asad
C Anwar Sadaat
D Habib Bourakiba
Leadership Changes PPSC 2020

Correct Answer: A

Q17.Prime Minister of which country was affected by COVID-19?

Easy
A UK
B Canada
C India
D France
Leadership Changes PPSC 2020

Correct Answer: A

Q18.Name the minister of education in Punjab Dr Murad Ras Khwaja Salman Rafiq Raja Ashfaq

Easy
A Sarewar
B Rana
C Sikandar
D Hayat
Leadership Changes PPSC 2020

Correct Answer: D

Q19.First Prime Minister of Pakistan Liaquat Ali Khan visited USA in: April 1950 May 1950

Easy
A June
B 1951
C July
D 1951
Leadership Changes PPSC 2020

Correct Answer: B

Q20.Who is the only person in Pakistan to have served as Deputy Prime Minister of Pakistan?

Easy
A Chaudhry Shujaat Hussain
B Chaudhry Pervaiz Elahi
C Noor-ul-Amin
D Abdul Munim Khan
Leadership Changes PPSC 2020

Correct Answer: B