International Organizations
180 questions available
FILTER BY SUBTOPIC
Q1.Current head of UNO is?
Correct Answer: B
António Guterres is the current Secretary-General of the United Nations.
Q2.UN has declared 2026 as year of?
Correct Answer: A
Q3.Number of permanent members of the UN Security Council:
Correct Answer: C
Q4.Number of non-permanent members of the UN Security Council
Correct Answer: D
Q5.In Jan 2020, Iran shot down the passenger plane of Ukrain. Iran said that it was:
Correct Answer: A
Q6.The five permanent members of the United Nations Security Council (UNSC) are out of how many total members?
Correct Answer: B
Q7.The United Nations charter has articles:
Correct Answer: B
Q8.The Human Rights Council is the main intergovernmental body within the:
Correct Answer: B
Q9.Who was the first United Nations High Commissioner for Human Rights:
Correct Answer: A
Q10.What is the name of the mascot of the Tokyo Olympics 2020?
Correct Answer: B
Q11.Total member UN Security Council members is?
Correct Answer: D
Q12.Which country joined NATO most recently?
Correct Answer: D
Q13.How many stages f COVID-19 discovered until now:
Correct Answer: B
Q14.Name the Minister of Education of Punjab:
Correct Answer: A
Q15.Where was SAARC summit 2004 held?
Correct Answer: D
Q16.Brexit referendum which was about the UK exit from the European Union was held on:
Correct Answer: B
Q17.When did the Organization of Islamic Conference change its name to Organization of Islamic Cooperation (OIC)?
Correct Answer: A
Q18.Food and Agriculture Organization is a UN agency that is fighting hunger and food problems in the world. Its headquarter is in:
Correct Answer: A
Q19.What is the designation of Antonia Guetress in UN.
Correct Answer: A
Q20.Former Secretary-General Kofi Anan of the United Nations belonged to which country?
Correct Answer: D