Showing 1–20 of 430

Q1.Highest value function in Ms Excel is?

Medium
A Min
B Avg
C Max
D Sum
Functions PPSC 2026

Correct Answer: C

Q2.------------ is a software feature that automatically changes the size of a cell, column or row to match its content?

Medium
A Autofit
B Autocontent
C Autofill
D None of these
Data Formatting PPSC 2026

Correct Answer: A

AutoFit automatically adjusts the size of a cell, column, or row to fit its content.

Q3.What are Macros in MS Excel?

Medium
A Automated Scripts
B Formulas
C Charts
D Tables
Formulas PPSC 2026

Correct Answer: A

Macros in Excel are automated scripts that record and replay sequences of actions.

Q4.Which chart shows changes over time?

Hard
A Pie Chart
B Graph Chart
C Line Chart
D None of these
Charts PPSC 2026

Correct Answer: C

Q5.Which is used to enter current date and time in excel:

Easy
A Today()
B Date()
C Now()
D Time()
Excel Interface PPSC 2024

Correct Answer: C

Q6.Purpose of Match function in excel:

Easy
A returns the relative position of an item in an array that doesn'tmatches a specified value
B returns the irrrelative position of an item in an array that matches a specified value
C returns the relative position of an item in an array that matches a specified value
D None of These
Excel Interface PPSC 2024

Correct Answer: C

Q7.To add value in excel we use formula:

Easy
A Add
B Sum
C Auto sum
D Any of these
Formulas PPSC 2024

Correct Answer: C

Q8.How many columns are in one Microsoft Excel sheet ?

Easy
A 16384
B 299
C 10000
D None of these
Excel Interface PPSC 2024

Correct Answer: A

Q9.In Ms Excel, Dollar sign is used to-----------data.

Easy
A Fix
B Update
C Filter
D None of these
Sorting & Filtering PPSC 2024

Correct Answer: A

Q10.Filtering is a useful way to see only the data that you want displayed in databases?

Easy
A SQL server
B Excel
C Access
D MySQL
Sorting & Filtering PPSC 2024

Correct Answer: C

Q11.An excel workbook is a collection of ?

Easy
A Worksheets and Charts
B Workbooks
C Worksheets
D Charts
Charts PPSC 2024

Correct Answer: A

Q12.When working with formulas in Excel, how can you see the intermediate results of a calculation before the final answer is displayed:

Easy
A Evaluate on formula bar
B Shown on formula bar
C Middle of the formula
D Evaluation cannot be done in between the calculation
Formulas PPSC 2023

Correct Answer: A

Q13.The group of cells in MS Excel is known as:

Easy
A set
B List
C Range
D None of these
Excel Interface PPSC 2023

Correct Answer: C

Q14.What is the maximum angle you can rotate text within a cell in MS Excel

Easy
A 90
B 180
C 270
D 360
Excel Interface PPSC 2023

Correct Answer: B

Q15.In which Microsoft office suite, it allow you to create visually engaging presentations:

Easy
A MS Word
B MS Power Point
C MS Excel
D None of these
Excel Interface PPSC 2023

Correct Answer: B

Q16.The extension of MS Excel is :

Easy
A xls
B docx
C ppt
D None of these
Excel Interface PPSC 2023

Correct Answer: A

Q17.In Excel , Columns are labelled as ________

Easy
A A,B,C
B A1,A2,A3,
C 1,2,3
D $A$1,$B$2
Excel Interface PPSC 2023

Correct Answer: A

Q18.In MS Excel , mathematical formula contains:

Easy
A Label
B Numeric value
C Both A & B
D None of these
Formulas PPSC 2023

Correct Answer: C

Q19.Which of the following is not a term of MS-Excel?

Easy
A Cell
B Row
C Column
D Document
Excel Interface PPSC 2023

Correct Answer: D

Q20.Which key is press to enter the data in a cell in Excel:

Easy
A Enter
B Shift
C Space
D
Excel Interface PPSC 2023

Correct Answer: A