FILTER BY SUBTOPIC

Showing 1–20 of 631

Q1.Zarghez e launched for?

Medium
A Industries
B Agriculture
C Services
D None of these
Other PPSC 2026

Correct Answer: B

Q2.General Hadded died in crash belongs to which country?

Hard
A Libya
B Iran
C Iraq
D Yemen
Other PPSC 2026

Correct Answer: A

Q3.National Security Policy tenure

Easy
A 2020-2024
B 2022-2026
C 2021-2025
D 2020-2026
Other PPSC 2024

Correct Answer: B

Q4.Fata merged in KPK amendment came in which year :

Easy
A 2017
B 2018
C 2019
D 2020
Other PPSC 2024

Correct Answer: B

Q5.As per treaty of nice members of Eureopan Parliament

Easy
A 720
B 732
C 750
D 726
Other PPSC 2024

Correct Answer: B

Q6.Head quarter of Arab league

Easy
A Geneva
B Rome
C Cario
D Congo
Other PPSC 2024

Correct Answer: C

Q7.Head quarter of Asian Development Bank is located in.

Easy
A Geneva
B Manila
C Cario
D Congo
Other PPSC 2024

Correct Answer: B

Q8.When did the Covid - 19 campaign start in Pakistan in 2021?

Easy
A 2 Feb
B 3 Feb
C 4 Feb
D None of These
Other PPSC 2024

Correct Answer: C

Q9.After the death of Josip Broz Tito, on May 4, 1980, which region disintegrated?

Easy
A Soviet Union
B Romania
C Yugoslavia
D Hungary
Other PPSC 2024

Correct Answer: C

Q10.Who was the last leader of. USSR?

Easy
A Mikhail Gorbachev
B Boria Yeltsin
C Vladmir Putin
D None of these Clubbed ID-96 (27-07-2024) (
Other PPSC 2024

Correct Answer: A

Q11.Where is the headquarter of Arab league located?

Easy
A Tunis
B Dubai
C Cairo
D None of These
Other PPSC 2024

Correct Answer: C

Q12.Mikhail Gorbachev started which movement for reforming and reconstructing in 1985?

Easy
A Detente
B Perstroika and Glasnost
C Gulag
D None of these
Other PPSC 2024

Correct Answer: B

Q13.When govt. of India revoked the special status of JK?

Easy
A 5 Aug 2018
B 5 Aug 2019
C 5 Aug 2020
D None of these
Other PPSC 2024

Correct Answer: B

Q14.The Schengen Area means:

Easy
A Strict Visa Policy
B Common Visa Policy
C American States Red Zone
D None of these
Other PPSC 2024

Correct Answer: B

Q15.The headquarter of Arab League is in?

Easy
A Riyadh
B Cairo
C Tehran
D Khartoum
Other PPSC 2024

Correct Answer: B

Q16.Which were the two policies introduced by Gorbachev?

Easy
A Perestroika
B Land revenue policies
C Glasnost
D Both B & C
Other PPSC 2024

Correct Answer: D

Q17.After the U.S. withdrawal from Afghanistan in offered to take over the management of Kabul's Hamid Karzai 2021, International Airport?

Easy
A Turkey
B China
C Russia
D Argentina
Other PPSC 2024

Correct Answer: A

Q18.The first bilateral treaty between united state and the Soviet Union signed in 1972 to limit strategic nuclear weapons and establish the anti ballistic missile ABM treaty is known as?

Easy
A START
B SALT 1
C SALT 2
D NONE OF THESE
Other PPSC 2024

Correct Answer: B

Q19.On January 8, 2022 Ukraine International Airline Flight 752 was shot down minutes after taking off frim Tehran Iran by an Iranian surface to air missile called it ______.

Easy
A Human Error
B Technical Error
C Instrumental Error
D None of these
Other PPSC 2023

Correct Answer: A

Q20.An All Parties Conference regarding freedom of India against British rule was made in____.

Easy
A 1922
B 1924
C 1926
D 1928
Other PPSC 2023

Correct Answer: D