Showing 1–20 of 181

Q1.Islamophobia day is observed on?

Medium
A 14 March
B 15 March
C 16 March
D 17 March
Important National/International Days PPSC 2026

Correct Answer: B

The International Day to Combat Islamophobia is observed on 15 March.

Q2.Current Head of NHA?

Medium
A Muhammad Sheheryar Sultan
B Capt R Asad ullah Khan
C Arshad Majeed Mohmand
D None of these
Important Appointments PPSC 2026

Correct Answer: B

Capt (R) Asadullah Khan is the current Head of the National Highway Authority.

Q3.Who is the current IG of National Highway?

Medium
A Sultan Ahmad Chaudhary
B Muhammad Anwar
C Sultan Saleem
D None of these
Important Appointments PPSC 2026

Correct Answer: A

Sultan Ahmad Chaudhary is the current Inspector General of the National Highway & Motorway Police, as per the answer key.

Q4.What was the theme of the World Water Day 2022 was?

Medium
A Groundwater: making the invisible visible
B Making the water Pure
C Making the water free from plastic
D None of these
Important National/International Days PPSC 2026

Correct Answer: A

The theme of World Water Day 2022 was "Groundwater: Making the Invisible Visible."

Q5.Who is the current Governor of Balochistan?

Medium
A Jaffar Khan Mandokhail
B Farooq Ahmad
C Faisal Mamdot
D None of these
Important Appointments PPSC 2026

Correct Answer: A

Jaffar Khan Mandokhail is the current Governor of Balochistan, per the answer key.

Q6.Governor of Sindh is----------governor number wise ?

Medium
A 32nd
B 33rd
C 34th
D 35th
Important Appointments PPSC 2026

Correct Answer: D

The current Governor of Sindh is the 35th governor of the province, per the answer key.

Q7.Who is the winner of the Pulitzer Award in Poetry in 2020?

Medium
A Jericho Brown
B John Brown
C James Adwerd
D None of these
International Awards PPSC 2026

Correct Answer: A

Jericho Brown won the Pulitzer Prize for Poetry in 2020.

Q8.Who won the UEFA Champions League 2024/2025?

Medium
A Paris Saint-Germain
B Loise John
C Neemer Da Silva
D None of these
Football & FIFA PPSC 2026

Correct Answer: A

Paris Saint-Germain won the 2024/2025 UEFA Champions League.

Q9.Who won a gold medal for Pakistan in javelin?

Medium
A Arshad Nadeem
B Nadeem Raza
C Ahsan Iqbal
D None of these
Olympics PPSC 2026

Correct Answer: A

Arshad Nadeem is Pakistan's Olympic gold medalist in javelin throw.

Q10.Who is the current Federal Finance Minister of Pakistan?

Medium
A Khawaja Asif
B Muhammad Aurangzeb
C Sardar Saleem
D None of these
Important Appointments PPSC 2026

Correct Answer: B

Muhammad Aurangzeb serves as Pakistan's Federal Finance Minister.

Q11.Who is the current Governor of Punjab?

Medium
A Muhammad Aurangzeb
B Saleem Haider Khan
C Saleem Ahmad
D None of these
Important Appointments PPSC 2026

Correct Answer: B

Saleem Haider Khan is noted as the current Governor of Punjab per the source.

Q12.Which country will host the 2030 Asian Games?

Easy
A India
B Saudi Arabia
C Japan
D Qatar
Asian Games PPSC 2025

Correct Answer: D

Q13.Pakistan beat which team in U-19 world cup final?

Hard
A Sri Lanka
B Australia
C India
D Afghanistan
Cricket & ICC PPSC 2026

Correct Answer: C

Q14.KC Lightweight championship 2025 winner is?

Hard
A Shahzaib Rind
B Shahzain Khan
C Khalid Habib
D None of these
Records & Achievements PPSC 2026

Correct Answer: A

Q15.Sohail Mahmood becomes the Secretary General of?

Hard
A D8
B G7
C D15
D None of these
Important Appointments PPSC 2026

Correct Answer: A

Q16.Noble Prize in Psychology /medicine 2025 was awarded for?

Hard
A Discoveries concerning peripheral immune tolerance
B Discoveries of electronic gadgets
C Both
D None of these
Nobel Prize PPSC 2026

Correct Answer: A

Q17.Noble Prize in literature 2025 was won by?

Hard
A Laszlo Karasznahorkai
B William John
C Robert
D None of these
Nobel Prize PPSC 2026

Correct Answer: A

Q18.Which Boxer recently died in March 2025?

Hard
A George Foreman
B Terence Crawford
C Canelo
D Dmitry
Important Personalities PPSC 2026

Correct Answer: A

Q19.In Which Recent event Pakistan reached in the final of Hockey?

Hard
A Azlan Hockey Cup
B Hockey World Cup
C Hockey Champions Trophy
D None of these
Records & Achievements PPSC 2026

Correct Answer: A

Q20.What was the theme of world wetlands day 2026?

Hard
A Wetlands and Traditional knowledge
B Only Traditional Knowledge
C Only about Wetlands
D None of these
Important National/International Days PPSC 2026

Correct Answer: A