General MCQs
1395 questions available
FILTER BY SUBTOPIC
Q1.What is the weight at the centre of Earth If weight is 200N on Earth?
Correct Answer: D
At the center of the Earth, gravitational forces cancel out, making weight zero.
Q2.Who developed the first Cholera vaccine?
Correct Answer: D
Jaime Ferran developed the first cholera vaccine in 1885.
Q3.What is the working efficiency of diesel engine?
Correct Answer: D
Diesel engines typically have a working efficiency of 25-45%.
Q4.1HP is equal to how many watts?
Correct Answer: C
1 Horsepower (HP) = approximately 746 watts.
Q5.Class I HLA molecules are used only in: HLA stands for?
Correct Answer: A
Class I HLA molecules are found on all nucleated cells.
Q6.Ultrasound is used in liquid gold purification. It is also used for?
Correct Answer: C
Ultrasound is widely used in prenatal scanning (sonography).
Q7.Earth life is approximately how many years?
Correct Answer: C
Earth is approximately 4.5 billion years old.
Q8.98 percent carbon in Coke, Rest is?
Correct Answer: B
Q9.which is used for brain activity
Correct Answer: B
Q10.All of the following caused wind deposits excepts:
Correct Answer: D
Q11.Climate shift could disrupt farming and ____thousands of species of animals and plants.
Correct Answer: A
Q12.Friction is a
Correct Answer: B
Q13.Soya sause is produced with the help of fungus?
Correct Answer: D
Q14.Which continent is covered wholly with an ice sheet?
Correct Answer: B
Q15.Movement of air is called?
Correct Answer: A
Q16.One US Gallon is equal to how many Litters
Correct Answer: A
Q17.What is combustible gas ?
Correct Answer: A
Q18.Length of the traches (windpipe ) in an adult person is:
Correct Answer: B
Q19.The principle by which blotting paper absorbs water is:
Correct Answer: C
Q20.______is a solution of salt in water usually sodium chloride in water?
Correct Answer: B