Space & Astronomy
273 questions available
FILTER BY SUBTOPIC
Q1.Geostationary Satellite round of earth surface covered at which longitude angle?
Correct Answer: C
Q2.Anything revolves around the sun is called:
Correct Answer: C
An object that revolves around the sun is called a planet.
Q3.Sunlight takes how much time to reach the earth?
Correct Answer: A
Sunlight takes approximately 8 minutes 20 seconds to reach the Earth.
Q4.Smallest Planet in our Solar System is:
Correct Answer: A
Mercury is the smallest planet in our solar system.
Q5.Power of radiation emitted by a star is called?
Correct Answer: B
Q6.Energy reaches from sun is derived from which reaction?
Correct Answer: B
Q7.Comets have high speed?
Correct Answer: A
Q8.Dense planet in the Solar system is?
Correct Answer: A
Q9.Brightest planet:
Correct Answer: B
Q10.Correct Punctuation:
Correct Answer: A
Q11.Which planet of the solar system cast out from list of planets?
Correct Answer: D
Q12.The planet nearest to the sun is:
Correct Answer: C
Q13.Which of the following Planet is called 'Morning or evening star'?
Correct Answer: B
Q14.The largest planet of the solar system is
Correct Answer: A
Q15.The largest planet of our solar sysytem is:
Correct Answer: A
Q16.The largest planet of our solar system is:
Correct Answer: B
Q17.The hottest planet of the solar system is:
Correct Answer: A
Q18.Which is the second largest planet in our solar System ?
Correct Answer: B
Q19.Which of the following is the smallest planet in our Solar System?
Correct Answer: B
Q20.The nearest Star to the planet Earth is:
Correct Answer: B