Pakistan Studies — All MCQs
2804 questions available
Q1.The Day of Deliverance was appealed to celebrate by?
Correct Answer: A
Q2.Highest civil award of Pakistan is?
Correct Answer: D
Q3.Annual session of AIML in 1940 was presided by?
Correct Answer: A
Q4.National federal highways deals with?
Correct Answer: D
Q5.Before partition Kashmiris started struggle against Dogra in which year?
Correct Answer: B
Q6.When Pakistan was declared as major non allies of NATO?
Correct Answer: D
Q7.Who translated Pakistan resolution into urdu?
Correct Answer: A
Q8.Who asked "Robbery on People vote" to criticise interference from Defhli rules regarding 1987 state election?
Correct Answer: A
Q9.According to Indus Basin Treaty how many rivers were given to Pakistan?
Correct Answer: B
Q10.Which Pass connects Quetta with Kandhar?
Correct Answer: B
Q11.In which year Hindus Arya Smajh was established?
Correct Answer: A
Q12.Pakistan's National Flower is?
Correct Answer: B
Q13.When India occupied Hyderabad?
Correct Answer: B
Q14.The share of Agriculture in the GDP of Pakistan is?
Correct Answer: A
Q15.First round table conference was inaugurated by?
Correct Answer: A
Q16.Main cause of Greenhouse gasses in Pakistan is?
Correct Answer: A
Q17.The basic principles committee presented its first interim report to the constituent assembly of Pakistan on:
Correct Answer: B
Q18.The demarcation between India and Pakistan made by the?
Correct Answer: A
Q19.Kashmir------------- links with Pakistan but not India?
Correct Answer: A
Q20.Pakistan total area is?
Correct Answer: A
Pakistan's total area is approximately 796,096 square kilometers.