Showing 181–200 of 2717

Q181.SI unit of force is

Easy
A Kg
B Newton
C Meter
D M/sec
Measurements & Scientific Instruments PPSC 2024

Correct Answer: B

Q182.One Pascal is equal to?

Easy
A 10 N/m2
B 100N/m2
C 1N/m2
D 0.1N/m2
Measurements & Scientific Instruments PPSC 2024

Correct Answer: C

Q183.What is combustible gas ?

Easy
A Hydrogen
B Oxygen
C Nitrogen
D None of These
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: A

Q184.Length of the traches (windpipe ) in an adult person is:

Easy
A 5 cm
B 10 cm
C 16 cm
D None of These
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: B

Q185.When the last member of a particular species dies, the species is said to be __.

Easy
A isolated
B Diversified
C Extinct
D None of These
Environment & Ecology PPSC 2024

Correct Answer: C

Q186.The principle by which blotting paper absorbs water is:

Easy
A Transpiration pull
B Absorptive capacity
C Capillary action
D None of these
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: C

Q187.__ is also known as laughing gas.

Easy
A Nitrous oxide
B Sulfur oxide
C Carbon dioxide
D None of these
Physical Science PPSC 2024

Correct Answer: A

Q188.is the most malleable metal:

Easy
A Silver
B Aluminum
C Gold
D None of these
Physical Science PPSC 2024

Correct Answer: C

Q189.The average adult has a blood volume of about:

Easy
A 5 liters
B 6 liters
C 7 liters
D 8 liters
Human Body & Health PPSC 2024

Correct Answer: A

Q190.______is a solution of salt in water usually sodium chloride in water?

Easy
A Baking soda
B Brine
C Milk of magnesia
D Washing soda
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: B

Q191.Which term refers to a species that has no living individuals remaining?

Easy
A Threatened
B Vulnerable
C Endangered
D Extinct
Environment & Ecology PPSC 2024

Correct Answer: D

Q192.What is the scientific study of disease known as?

Easy
A Epistemology
B Pathology
C Epidemiology
D Ornithology
Human Body & Health PPSC 2024

Correct Answer: B

Q193.A device that convertsm echanical energy into electric energy is called?

Easy
A Generator
B Motor
C Transformer
D Coil
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: A

Q194.Optical Fiber works on the principle of _____.

Easy
A Scattering
B Total Internal Reflection
C Interference
D Principle of Refrection
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: B

Q195.Who among the following proposed laws of planetary motion?

Easy
A Roger Bacon
B Issac Newton
C Johannes Kepler
D Galileo
Measurements & Scientific Instruments PPSC 2023

Correct Answer: C

Q196.The gases used in different types of welding would include______.

Easy
A Oxygen and Hydrogen
B Oxygen, Hydrogen, Acetylene and Nitreogen
C Oxygen, Acetylene and Argon
D Oxygen and Acetylene
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: D

Q197.Law of magnet induction purposed by ____.

Easy
A Michael Faraday
B Earnest Rutherford
C Clerk Maxwell
D Neils Bohr
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: A

Q198.How many neutrons in Hydrogen?

Easy
A 0
B 1
C 2
D 3
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: A

Q199.What is the first element in the periodic table?

Easy
A Hydrogen
B Helium
C Nitrogen
D Carbon
Physical Science PPSC 2023

Correct Answer: A

Q200.VVhat does a Chronometer measure:

Easy
A Sound waves
B Time
C Color contrast
D Water waves
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: B