Showing 2001–2020 of 2804

Q2001.Kashgar is the city of?

Easy
A Pakistan
B India
C China
D None of these
Foreign Relations PPSC 2025

Correct Answer: C

Q2002.Which is the best selling newspaper in Pakistan?

Easy
A Akhbar
B The Dawn
C Geo
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q2003.Pakistan's economy is mostly based on:

Easy
A Industries
B Agriculture
C Enternainment
D None of these
Economy of Pakistan PPSC 2025

Correct Answer: B

Q2004.Pakistan Climate is :

Easy
A Hot and Wet
B Hot and dry
C Hot and cold
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q2005.Newspaper published from Pakistan and UK is:

Easy
A The Dawn
B Jang
C Geo
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q2006.When did Quaid e Azam become president of Constitutional Assembly?

Easy
A 11-Aug-1947
B 14-Aug-1947
C 13-Aug-1947
D None of these
Important Personalities PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2007.Last Viceroy of India?

Easy
A Lord MounTbatten
B Lord Inglis
C Lord Canning
D None of these
Foreign Relations PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2008.The Indian war of Independence took place in?

Easy
A 1999
B 1947
C 1857
D None of these
Pakistan Movement (1857-1947) PPSC 2025

Correct Answer: C

Q2009.M.A.O. College in Ali garh founded by?

Easy
A M. Ali Jinnah
B Sir Syed Ahmed Khan
C M. Ali Johar
D None of these
Important Personalities PPSC 2025

Correct Answer: B

Q2010.In Pakistan huge Iron ore deposits located in ?

Easy
A Chiniot
B Larkana
C Mianwali
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2011.National Oil Refinery of Pakistan is located in city?

Easy
A Karachi
B Lahore
C Peshawar
D None of These
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2012.FAO established in :

Easy
A Oct 1945
B Nov 1947
C June 1948
D None of these
Pakistan Movement (1857-1947) PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2013.Cash crop of Pakistan is:

Easy
A Cotton
B Rice
C Maze
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2014.First Financial Five year plan of Pakistan Period:

Easy
A 1955 to 1960
B 1950 to 1955
C 1947 to 1952
D None of these
Pakistan Movement (1857-1947) PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2015.The Mambi-khel gas field reserves are in the south of which province:

Easy
A Punjab
B KPK
C Sindh
D Balochistan
Pakistan Geography PPSC 2025

Correct Answer: B

Q2016.The Pothohar Plateau and Salt Range in Pakistan are situated between:

Easy
A Indus & Jehlum
B Chenab & Jehlum
C Ravi & Jehlum
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2017.Which country is on east side of Pakistan?

Easy
A Afghanistan
B China
C India
D None of these
Foreign Relations PPSC 2025

Correct Answer: C

Q2018.Jeevay Jeevay Pakistan sung by?

Easy
A Nayana Noor
B Shehnaz Begum
C Masood Ahmed
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q2019.IMF approved a loan of ____ for Pakistan under its Resilience and sustainability program from Pakistan?

Easy
A 1.3 billion USD
B 1.8 billion USD
C 2.3 billion USD
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2020.Which Mughal King was contemporary of Queen Elizabeth 1?

Easy
A Akbar
B Babar
C Humayo
D None of These
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A