Showing 2021–2040 of 2804

Q2021.First Foreign Minister of Pakistan?

Easy
A Ayub Khan
B Zafarullah Khan
C Liaqat Ali khan
D None of These
Important Personalities PPSC 2025

Correct Answer: B

Q2022.Which leader killed on 27 Dec 2007 Rawalpindi?

Easy
A Liaqat Ali Khan
B Benazir Bhutto
C Zulfiqar Bhutto
D None of these
Important Personalities PPSC 2025

Correct Answer: B

Q2023.Who is First President of Pakistan?

Easy
A Iskander Mirza
B Ghulam Hussein
C Ishaq khan
D None of these
Constitutional & Political History PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2024.Dyarchy was introduced by?

Easy
A British Government
B Mughal Emperors
C Delhi Sultnat
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2025.17th amendment in constitution of Pakistan in which year?

Easy
A Dec 2001
B Dec 2002
C Dec 2003
D None of These
Constitutional & Political History PPSC 2025

Correct Answer: C

Q2026.Anti Terrorism courts in Pakistan established via which amendment:

Easy
A 11th
B 12th
C 15th
D None of These
Constitutional & Political History PPSC 2025

Correct Answer: B

Q2027.Which sector of Pakistan economy is most likely to be affected by US Tariff

Easy
A Textile
B Agriculture
C Food
D None of these
Economy of Pakistan PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2028.First Asian games was held in:

Easy
A China
B India
C Pakistan
D None of these
Foreign Relations PPSC 2025

Correct Answer: B

Q2029.Which of the following is happened for Pakistan in April 2025:

Easy
A Implementation of IMF Plan,
B reduction in fiscal deficit,
C increase in remittances,
D All of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: D

Q2030.Which general refused orders of Quaid on Kashmir:

Easy
A General Douglas Gracey
B General Tikka Khan
C General Frankie
D None of These
Important Personalities PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2031.How many Amendment made by Quaid e Azam in Nehru Report:

Easy
A 2
B 5
C 3
D None of these
Important Personalities PPSC 2025

Correct Answer: C

Q2032.In 2018 FATA got Merged In which Province:

Easy
A KPK
B Punjsb
C Balochistan
D None of these
Pakistan Geography PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2033.First admiral of Pakistan Navy:

Easy
A James Wilfred jefford
B George Hemsworth
C Frank Messervy
D None of these
Defence & Strategic Affairs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2034.Largest export of Pakistan:

Easy
A Textile
B Food
C Cotton
D None of These
Economy of Pakistan PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2035.Pakistan culture is:

Easy
A Individualistic
B Collectivist
C Both
D None of These
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q2036.Baltit fort is located at:

Easy
A Balochistan
B Hunza Valley
C Chitral
D None of these
Pakistan Geography PPSC 2025

Correct Answer: B

Q2037.Boo "Songs of blood and Sword" written by:

Easy
A Fatima Bhutto
B Zulfiqar bhutto
C Liaqat Khan
D None of these
Important Personalities PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2038.Shimla agreement was held in which year:

Easy
A 1971
B 1972
C 1973
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q2039.Book: Women of Pakistan: two step forward, One step back:

Easy
A Khawar Mumtaz
B Fatima Jinnah
C Fatima Bhutto
D None of these
Important Personalities PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2040.Sir creek border in Sindh called:?

Easy
A Orange line
B blue line
C Green Line
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C