Showing 2061–2080 of 2804

Q2061.Share of Pakistan in Cotton industries during partition:

Easy
A 14
B 16
C 18
D None of these
General MCQs PMS 2025

Correct Answer: B

Q2062.First transgender lawyer in Pakistan:

Easy
A Nisha rao
B Mehak Malik
C Aria wajahat
D None of these
General MCQs PMS 2025

Correct Answer: A

Q2063.1962 constitution of Pakistan enforced date:

Easy
A 8 june 1962
B 8 july1962
C 8 november 1962
D None of these
Constitutional & Political History PMS 2025

Correct Answer: A

Q2064.Pakistan joined IMF in:

Easy
A 11 july 1950
B 11 june 1951
C 11 july 1952
D None of these
General MCQs PMS 2025

Correct Answer: A

Q2065.Queen Elizabeth 1 belongs to which dynasty:

Easy
A Tughluq
B Tudor
C Mughal
D None of these
General MCQs PMS 2025

Correct Answer: B

Q2066.Diplomatic relations of Pakistan with Europe economic forum in which year started?

Easy
A 1955
B 1960
C 1962
D None of these
General MCQs PMS 2025

Correct Answer: C

Q2067.Pakistan Operation name in Kashmir during 1965:

Easy
A Gibralter
B Searchlight
C Adam istehkam
D None of these
Foreign Relations PMS 2025

Correct Answer: A

Q2068.Who was the president to sign 18th amendment ?

Easy
A Asif Zardari
B Parwaiz Musharif
C Zulfiqar Bhutto
D None of these
Constitutional & Political History PMS 2025

Correct Answer: A

Q2069.Assembly of which province passed 10 economic zone?

Easy
A KPK
B Punjab
C Balochistan
D None of these
Pakistan Geography PMS 2025

Correct Answer: A

Q2070.Which province of Pakistan is known as Muslim Door?

Easy
A Punjab
B Sindh
C KPK
D None of these
Pakistan Geography PMS 2025

Correct Answer: B

Q2071.State bank of Pakistan started working in:

Easy
A 1947
B 1948
C 1950
D None of these
Pakistan Movement (1857-1947) PMS 2025

Correct Answer: B

Q2072.Who is called as Father of SAARC?

Easy
A Zia ur Rehman
B Zia ul Haq
C Parvaiz Musharaaf
D None of these
General MCQs PMS 2025

Correct Answer: A

Q2073.In which year Pakistan supported china on the Tiananmen square issue?

Easy
A 1988
B 1989
C 1990
D None of these
Foreign Relations PMS 2025

Correct Answer: B

Q2074.Bolan Pass is located in which Province of Pakistan?

Easy
A Punjab
B Sindh
C Balochistan
D KPK
Pakistan Geography PPSC 2025

Correct Answer: C

Q2075.Current Ambassador of Pakistan to UNO:

Easy
A Qazi M. Khalilullah
B Kamran Shafi
C Asim Iftikhar Ahmad
D Munir Akram
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q2076.Pakistan Global Pollution Index?

Easy
A 1st most polluted
B 3rd most polluted
C 5th most polluted
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2077.Pakistan's first coin was issued in which year:

Easy
A 1947
B 1948
C 1950
D 1951
Pakistan Movement (1857-1947) PPSC 2025

Correct Answer: B

Q2078.Provinces of Pakistan after Independence:

Easy
A 3
B 4
C 5
D 7
Pakistan Geography PPSC 2025

Correct Answer: C

Q2079.1924 who said that AIML was a religious organization:

Easy
A Allama Iqbal
B Quaid e Azam
C Liaqat Ali Khan
D Hussain Shaheed saharwardi
Important Personalities PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2080.Which country is biggest Arms Provider of Pakistan:

Easy
A USA
B China
C Russia
D Afghanistan
Foreign Relations PPSC 2025

Correct Answer: B