Showing 2081–2100 of 2804

Q2081.In Cpec, China Pakistan making which special zone:

Easy
A M1
B M2
C M3
D M4
Economy of Pakistan PPSC 2025

Correct Answer: C

Q2082.Pakistan used which platform for international remittances:

Easy
A Western Union
B UNO
C USECO
D World Bank
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2083.First president of Pakistan?

Easy
A Sikandar Mirza
B Quaid e AZAM
C Liaqat Ali Khan
D None of these
Important Personalities PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2084.Pact for refugees between India and Pakistan after partition is called?

Easy
A Nehru Pact
B Dehli Pact
C Quaid pact
D None of these
Important Personalities PPSC 2025

Correct Answer: B

Q2085.First CM Punjab:

Easy
A Iftikhar Hussain Mundot
B Zulfiqar Ali Bhutto
C Nawaz Sharif
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2086.First female CJ Pakistan in supreme court?

Easy
A Ayesha Malik
B Fatima Akbar
C Naima Baig
D Khadija ahsan
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2087.First economic war between Pakistan and India:

Easy
A 1947
B 1948
C 1950
D 1952
Pakistan Movement (1857-1947) PPSC 2025

Correct Answer: B

Q2088.How many Seats in National Assembly:

Easy
A 333
B 336
C 342
D 364
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q2089.Which Pakistan poet nominated for Noble Prize:

Easy
A Faiz Ahmad Faiz
B Asad ullah Ghalib
C Mir Taqi
D Khawaja Moeen
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2090.How many princely states joined Pakistan?

Easy
A 11
B 15
C 14
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q2091.Which one of following is UNESCO Heritage:

Easy
A Rohtas fort
B Lahore Fort
C Both A and B
D None of these
Pakistan Geography PPSC 2025

Correct Answer: C

Q2092.Most fertile region of Pakistan:

Easy
A Kashmir Region
B Indus Basin
C Sindh Delta
D All of these
Foreign Relations PPSC 2025

Correct Answer: B

Q2093.Pakistan and China decided which city as an industrial hub for joint venture?

Easy
A Faisalabad / Gwadar
B Karachi
C Sialkot
D Islamabad
Foreign Relations PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2094.Who Presented Delhi Proposal?

Easy
A M. Ali Johar
B Nehru
C Gandhi
D Quaid e Azam
Important Personalities PPSC 2025

Correct Answer: D

Q2095.Who was the founder of the Unionist Party?

Easy
A Liaqat Ali Khan
B Sir Fazal Hussain
C Molana Fazal ul Haq
D Syed Amir Hassan
Important Personalities PPSC 2025

Correct Answer: B

Q2096.In which year Chitral merge into Pakistan:

Easy
A 1969
B 1971
C 1973
D 1977
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2097.What was Pakistan's first investment plan?

Easy
A 1955-1960
B 1950-1955
C 1960-1965
D 1965-1970
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2098.Which Province of Pakistan was divided into two parts after independence 1947?

Easy
A KPK
B Punjab
C Sindh
D None of these
Pakistan Movement (1857-1947) PPSC 2025

Correct Answer: B

Q2099.Quaid e Azam frequently visited which place during National movement:

Easy
A Islamia College Peshawar
B Govt. College Lahore
C State Bank of Pakistan
D All of these
Important Personalities PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2100.Majority Pakistan Population is associated with:

Easy
A Industries
B Farming
C Agriculture
D Stock Market
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C