Showing 2101–2120 of 2804

Q2101.When Taiwan Separated from China:

Easy
A 1947
B 1948
C 1949
D 1950
Pakistan Movement (1857-1947) PPSC 2025

Correct Answer: C

Q2102.Sir Agha Khan is buried in which city?

Easy
A Baghdad, Iraq
B Cairo, Egypt
C Aswan, Egypt
D Faisalabad, Pakistan
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q2103.First Agriculture reform in Pakistan in which year?

Easy
A 1955
B 1963
C 1959
D 1971
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q2104.Rawalpindi Conspiracy was initiated against which PM of Pakistan ?

Easy
A Khawaja Nizamudin
B Hussain Shaheed
C Liaqat Ali Khan
D Nawaz Sharif
Important Personalities PPSC 2025

Correct Answer: C

Q2105.Lenin Peace prize was awarded to which Pakistani?

Easy
A Faizz Ahmed Faiz
B Liaqat Ali Khan
C M. Ali Bogra
D None of these
Important Personalities PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2106."Spirit of Islam" book was written by?

Easy
A Quaid-e-Azam
B Syed Ameer Ali
C Allama Iqbal
D Sir Syed
Important Personalities PPSC 2022

Correct Answer: B

"Spirit of Islam" book was written by Syed Ameer Ali.

Q2107.Kirthar range separates which two provinces of Pakistan?

Easy
A Punjab & KPK
B Punjab & Sindh
C Sindh & Baluchistan
D Baluchistan and KPK
Pakistan Geography PPSC 2022

Correct Answer: C

Sindh & Baluchistan is the correct factual response to “Kirthar range separates which two provinces of Pakistan”.

Q2108.Thal desert is in?

Easy
A Sindh
B Punjab
C KPK
D Baluchistan
Pakistan Geography PPSC 2022

Correct Answer: B

Punjab is the correct factual response to “Thal desert is in”.

Q2109.The tenure of National Assembly of Pakistan is?

Easy
A 5 years
B 4 years
C 6 years
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

The tenure of National Assembly of Pakistan is 5 years.

Q2110.National Animal of Pakistan is?

Easy
A Markhor
B Rabbit
C Deer
D Tiger
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

National Animal of Pakistan is Markhor.

Q2111.What was the code name of overthrowing the government of Zulfiqar Ali Bhutto?

Easy
A Operation Overload
B Operation Midnight Jackal
C Operation Fair Play
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Operation Fair Play is the correct factual response to “What was the code name of overthrowing the government of Zulfiqar Ali Bhutto”.

Q2112.Who is the current captain of Pakistan Woman Cricket Team?

Easy
A Javeria Khan
B Sana Mir
C Bismah Maroof
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Bismah Maroof is the correct factual response to “Who is the current captain of Pakistan Woman Cricket Team”.

Q2113.Who drafted 1973 constitution of Pakistan?

Easy
A Ayub Khan
B Zia Ul Haq
C Zulifqar Ali Bhutto
D Mujeeb Ur Rehman
Constitutional & Political History PPSC 2022

Correct Answer: C

Zulifqar Ali Bhutto is the correct factual response to “Who drafted 1973 constitution of Pakistan”.

Q2114.When did Quaid-e-Azam join All India Muslin ( league)?

Easy
A 1912
B 1911
C 1913
D 1914
Important Personalities PPSC 2022

Correct Answer: C

1913 is the correct factual response to “When did Quaid-e-Azam join All India Muslin ( league)”.

Q2115.Government of India Act 1919 gives three years tenure to?

Easy
A Legislative assembly
B Council of state
C Viceroy
D None of these
Pakistan Movement (1857-1947) PPSC 2022

Correct Answer: A

Legislative assembly is the correct factual response to “Government of India Act 1919 gives three years tenure to”.

Q2116.Pakistan joined Non-Aligned Movement (NAI) U in which year?

Easy
A 1978
B 1977
C 1979
D 1981
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

1979 is the correct factual response to “Pakistan joined Non-Aligned Movement (NAI) U in which year”.

Q2117.Pakistan seabed territory grows by 5000 square kilometers in?

Easy
A 2015
B 2009
C 2019
D 2022
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

2015 is the correct factual response to “Pakistan seabed territory grows by 5000 square kilometers in”.

Q2118.The first constituent assembly of Pakistan was dissolved in?

Easy
A 1954
B 1952
C 1956
D 1958
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

1954 is the correct factual response to “The first constituent assembly of Pakistan was dissolved in”.

Q2119.______necropolis in Pakistan inscribed as a UNESCO World Heritage?

Easy
A Makli
B Miani Sahib
C Mewa Shah
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Maklinecropolis in Pakistan inscribed as a UNESCO World Heritage.

Q2120.Pakistan's first plastic road inaugurated in which city?

Easy
A Karachi
B Lahore
C Islamabad
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Islamabad is the correct factual response to “Pakistan's first plastic road inaugurated in which city”.